MY KTEO

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Συνεχίζεται η Εβδομάδα Μαθητικής Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας


Συνεχίζεται η Εβδομάδα Μαθητικής Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας η οποία Ξεκίνησε την Δευτέρα 30 Απριλίου 2012  και θα ολοκληρωθεί σήμερα Πέμπτη 3 Μαϊου 2012. Οι παραπάνω εκδηλώσεις οργανώθηκαν από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας και συγκεκριμένα από το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον Υπεύθυνο  του τμήματος Νεκτάριο Καντανολέων.
Υλοποιούνται στο Θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα συμμετέχοντας  σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη τη Εύβοια.




Την Δευτέρα το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν οι μουσικές παρουσιάσεις των σχολείων που συμμετείχαν, με τις μουσικές ομάδες των σχολείων.
Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος το 1ο Γυμνάσιο Χαλκίδας με συντονιστή εκπαιδευτικό τον κ. Γιώργο Κεφαλά , το 3ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας με συντονιστή εκπαιδευτικό τον κ. Μιχάλη Βαβούλα , το 4ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας με συντονίστρια  εκπαιδευτικό την κα Σωτηρία Παπαϊωάνου, το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας με συντονίστρια  εκπαιδευτικό την κα Γεωργία Πανταζή και το Γενικό Λύκειο Κανήθου με συντονιστή εκπαιδευτικό τον κ. Βαγγέλη Πίσχινα.
Οι μαθητές έπαιξαν και τραγούδησαν Ελληνικά και ξένα τραγούδια με πολύ κέφι και επαγγελματισμό, που είχε ως  αποτέλεσμα να καταχειροκροτηθούν  από το κοινό που είχε γεμίσει ασφυκτικά το θέατρο Παπαδημητρίου.
Την Τετάρτη 2 Μαϊου ξεκινήσαμε με την παρουσίαση από το Γυμνάσιο Κανήθου τραγουδιών , που αποδόθηκαν μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στην  χορωδία  του σχολείου όπου  στο πιάνο συνόδευε η μουσικός  του σχολείου που είχε επιμεληθεί και την παρουσίαση κα Δέσποινα Γερογιάννη . Συνέχεια με το ίδιο σχολείο όπου τα παιδιά χόρεψαν άψογα Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Την επιμέλεια της χορευτικής ομάδας είχε η καθηγήτρια φυσικής Αγωγής του σχολείου  κα Ευαγγελία Πατσουλάκη.
Ακολούθησε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας με παρουσίαση  Video με στιγμιότυπα από το πρόγραμμα ΄΄ονειροπαγίδα ΄΄ που υλοποιείται στο σχολείο κατά την διάρκεια της χρονιάς. Η συμμετοχή του σχολείου  ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση sketch με αυτοσχεδιασμό από τους συμμετέχοντες μαθητές. Την επιμέλεια της παρουσίασης είχαν οι καθηγήτριες του σχολείου κα Αργύρη Μαρία και Λένα Καραγκούνη.
Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την συμμετοχή του Γυμνασίου Μακρυκάπας και την άψογη εμφάνιση του χορευτικού τμήματος του σχολείου όπου φορώντας παραδοσιακές φορεσιές οι μαθήτριες χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Την επιμέλεια της παρουσίασης  είχε η καθηγήτρια φυσικής Αγωγής του σχολείου  κα Ρόζα Βεροιώτη.
Η συνέχεια ήταν με το Γυμνάσιο Αλιβερίου  και την πολύ καλή θεατρική παράσταση που παρουσίασαν άψογα οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών του σχολείου,  κας  Αικατερίνης Καραμάνου διευθύντριας του σχολείου, κας Καραβά Παγώνας και κας Μακαρούνη Παναγιώτας . Ο τίτλος της παράστασης που παρουσίασαν οι μαθητές ήταν: ΄΄ Σαλής ο χελιδονάκης ο μαύρος βαρκάρης ΄΄ το οποίο υποστηρίχθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Χανίων και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου τον κ. Αεράκη.
Και η μέρα έκλεισε με  την παρουσίαση από το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας μουσικών κομματιών από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου και από μοντέρνους και παραδοσιακούς χορούς που απόδωσαν πολύ όμορφα οι μαθητές . Την επιμέλεια των παρουσιάσεων είχαν οι κα. Στέλλα Σαριδάκη μουσικός του σχολείου και η φιλόλογος  κα Γιάννα Παπαπριώνα .
Εξω και μέσα στο θέατρο λειτουργεί έκθεση εικαστικών έργων μαθητών από σχολεία του Νομού Ευβοίας, όπως από το Γενικό Λύκειο Ιστιαίας, το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, το  6ο Γυμνάσιο Χαλκίδας, το Γενικό Λύκειο Βασιλικού
Η Εβδομάδα Μαθητικής Καλλιτεχνικής Έκφρασης και Δημιουργίας ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 3 Μαίου με συμμετοχή σχολείων του Νομού. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό που με την συμμετοχή του ενισχύει  τους μαθητές που συμμετάσχουν.