MY KTEO

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Με ελληνική σημαία και κλαδί ελιάς υποδέχτηκαν την Ψιλόλιγνου στην Κάρυστο


Μια ελληνική σημαία και κλαδί ελιάς ήταν τα συμβολικά έπαθλα που δόθηκαν στη Σοφία Ψιλόλιγνου, στην υποδοχή της στην Κάρυστο, όταν έφτασε στις 12:30 τελικά τα μεσάνυχτα, μετά από 15 ώρες κολύμβησης, που είχαν αφετηρία τη Ραφήνα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές κι έτσι η κολυμβήτρια κατάφερε να πατήσει στεριά τουλάχιστον 3 ώρες νωρίτερα από τον αρχικό υπολογισμό, κάτι που έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς Καρυστινούς να είναι στο λιμάνι και να περιμένουν την πρώτη αθλήτρια που διέσχισε κολυμπώντας τον Ευβοϊκό κόλπο.


Όταν βγήκε από το νερό, ο Γιάννης Κουνέλης, καρυστινός πολιτευτής Εύβοιας, τύλιξε την πατριώτισσά του αθλήτρια, που κατάγεται από την Κάρυστο, με μια ελληνική σημαία, λέγοντάς της «σ ευχαριστούμε για την τιμή που έκανες στον τόπο και στην Ελλάδα», ενώ η Μόσχα Χατζηνικολή – Παναγιωτίδη της πρόσφερε ένα κλαδί ελιάς κι ένα τριαντάφυλλο δεμένα με μπλε και λευκή κορδέλα λέγοντάς της «η ελιά είναι για την αθλήτρια, το λουλούδι είναι για τη γυναίκα και η κορδέλα για την Ελληνίδα. Σ ευχαριστούμε πολύ», με την κολυμβήτρια να ανταποδίδει τις ευχαριστίες για την ξεχωριστή υποδοχή.

Ανάμεσα σε εκείνους που περίμεναν την Ψιλόλιγνου στο λιμάνι ήταν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, Δημήτρης Νόβας, η Αντιδήμαρχος Καρύστου, Μαρία Κιούκη, ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, Λευτέρης Ραβιόλος, ο αντιπρόεδρος του ΝΟΚ και του Τοπικού Συμβουλίου Καρύστου, Κώστας Δρόσος και η Μαρία Βερούχη, μέλος του ίδιου Συμβουλίου.

Όσοι καρυστινοί είχαν μείνει μέχρι αργά στα μαγαζιά της παραλίας είχαν την ευκαιρία να δουν μια πολύ συγκινητική εικόνα. Η Σόφια Ψιλόλιγνου, αφού έμεινε για λίγο στο λιμάνι με την ομάδα του ιστιοπλοϊκού που τη συνόδευε, γύρω στις 1:30 έφυγε από εκεί και ξυπόλυτη με την ελληνική σημαία στην πλάτη, το κλαδί της ελληνίδας στην αγκαλιά και δίπλα της τα 2 από τα 3 παιδιά της πήγε πεζή στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, όπου διανυκτέρευε.

Ο κόσμος από τις καφετέριες της φώναξε «μπράβο Σοφία» κι εκείνη ιδιαίτερα ταπεινά, χωρίς θεατρινισμούς, κουνούσε το κεφάλι της κι έφερνε το χέρι της στο στήθος της, σαν να τους έλεγε «ευχαριστώ από καρδιάς».
karystiapress