MY KTEO

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Σίμος Κεδίκογλου: «Τώρα πια ο διαμήκης οδικός άξονας της Εύβοιας μπορεί να γίνει»

Την ικανοποίησή του για την άρση μιας χρόνιας αδικίας,  που είχε καταδικάσει την Εύβοια στην απομόνωση και τον οικονομικό μαρασμό,   εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Κεδίκογλου Σίμος,  καθώς χάρη σε συντονισμένες κυβερνητικές προσπάθειες επιτεύχθηκε η ένταξη του διαμήκους οδικού άξονα του Νομού στο αναλυτικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών και επιτέλους ανοίγει ο δρόμος για να μπει η Εύβοια σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης.


Η εν λόγω συμφωνία  συνεπάγεται τη δυνατότητα χρηματοδότησής ενός έργου ζωής  από το Ταμείο Συνοχής τόσο κατά την τρέχουσα όσο και στην επόμενη προγραμματική περίοδο, κάτι που έως σήμερα δεν ήταν εφικτό, καθώς ο Νομός της Εύβοιας λάμβανε χρηματοδότηση για έργα μεταφορικής υποδομής από εθνικούς πόρους, δεδομένου ότι η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι χαρακτηρισμένη  ως ανεπτυγμένη περιφέρεια της χώρας (στόχος ΙΙ).

Ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε ότι «τώρα πια ο διαμήκης οδικός άξονας της Εύβοιας μπορεί να γίνει» και ευχαρίστησε  τον Ευρωβουλευτή κ. Κουμουτσάκο για την πολύτιμη συνεργασία και  σημαντική συμβολή του, προκειμένου η χώρα μας να καταφέρει να συμπεριλάβει στους χάρτες του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΔΜ) αρκετά τμήματα που δεν είχαν ενσωματωθεί στους χάρτες της ισχύουσας έως σήμερα απόφασης για το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών, μεταξύ των οποίων και ο διαμήκης οδικός άξονας της Εύβοιας.  Η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενταχθεί στο αναλυτικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών αποτελεί το πρώτο θετικό βήμα που ανοίγει την πόρτα για τη  συγχρηματοδότησή του από τους κοινοτικούς πόρους. Το επόμενο διάστημα θα παρακολουθείται η πορεία ωριμότητάς του μέσω της  κατάθεσης προτάσεων στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων με στόχο την απορρόφηση των κονδυλίων.

Να σημειωθεί ότι επί του παρόντος το κείμενο της αναθεώρησης του Δ.Δ.Μ βρίσκεται σε φάση κατάθεσης και συζήτησης τροπολογιών στο πλαίσιο των εργασιών του Ε. Κοινοβουλίου.