MY KTEO

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Επίσκεψη στο Χαμόγελο του Παιδιού στο Μύτικα Ευβοίας


Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 εικοσιτέσσερις μαθητές των Τμημάτων Α3 και Β2 του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ερευνητική Εργασία» (Project), που συντονίζουν οι καθηγητές κ. Πάντζαλης Χρήστος και Γλάρου Κονδυλία αντίστοιχα, επισκεφτήκαμε το Σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στο Μύτικα Ευβοίας με σκοπό να προφέρουμε τρόφιμα, ρούχα, είδη καθαριότητας και χρήματα που συγκεντρώσαμε στο σχολείο.

Στο Σπίτι φιλοξενούνται εννέα παιδιά από τις 08:00 το πρωί έως τις 08:00 το βράδυ. Υπεύθυνη είναι η Ψυχολόγος κα. Έλλη Στάμου. Στη φροντίδα των παιδιών συμμετέχουν παιδαγωγοί και οδηγοί που μεταφέρουν τα παιδιά από το σχολείο στο Σπίτι και από το Σπίτι στους γονείς τους. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν, όπως μάθαμε, και οι εθελοντές.
Το φιλόξενο προσωπικό του Σπιτιού και τα πρόσχαρα προσωπάκια των παιδιών μας έκαναν να νοιώσαμε πολύ άνετα. Περάσαμε αρκετό χρόνο με τα παιδιά και είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε μαζί τους. Δημιουργήθηκε  μια πολύ φιλική ατμόσφαιρα που με δυσκολία εγκαταλείψαμε.
Ήταν μια εξόρμηση ευαισθητοποίησης στις κρίσιμες μέρες που ζούμε. Γίναμε για λίγο και μείς Καλοί Σαμαρείτες και νοιώσαμε πόσο σημαντικό είναι να δίνεις και να μοιράζεσαι, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη σου για τον πλησίον.
Το εγχείρημά μας στέφτηκε με επιτυχία χάρη στη στήριξη και στα πράγματα που προσέφεραν οι γονείς, ο Σύλλογος Γυναικών Αλιβερίου και ο Κόμβος Αλληλεγγύης Πολιτών τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.