MY KTEO

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κάνουν σεξ με το... κινητό στο χέρι!

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται πλέον ο εθισμός στα smartphone. Μία νέα αμερικανική δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι ο ένας στους δέκα ενήλικες χρησιμοποιεί το κινητό του την ώρα που κάνει... σεξ!
Η δημοσκόπηση, που πραγματοποιήθηκε σε 1.102 εθελοντές, έδειξε πως ειδικά στις ηλικίες 18 έως 34 ετών το ποσοστό αυτό είναι το διπλάσιο, φθάνοντας το 20%.
Παρά, δε, τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις των ειδικών, το 55% των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν ότι μιλάνε στο κινητό ή απαντούν σε μηνύματα την ώρα που οδηγούν.
Το 12%, εξάλλου, είπαν ότι έχουν το κινητό μαζί τους ακόμα και την ώρα που κάνουν μπάνιο, ενώ πάνω από ένας στους τρεις (το 35%) είπαν ότι ελέγχουν συνεχώς το κινητό τους όταν βρίσκονται στον κινηματογράφο ή το θέατρο, και το 19% ότι το ελέγχουν κρυφά την ώρα που βρίσκονται στην εκκλησία.
Ούτε καν η προοπτική ενός νέου ερωτικού συντρόφου δεν είναι αρκετή για να το αποχωριστούν: το 33% δήλωσαν ότι ασχολούνται με το κινητό τους ακόμα κι όταν βρίσκονται σε ρομαντικό δείπνο με ένα δυνητικό νέο σύντροφο.
Συνολικά, πάνω από επτά στους δέκα (το 72%) δήλωσαν ότι μέρα-νύχτα βρίσκονται σε απόσταση κάτω του 1,5 μέτρου από το κινητό τους.
Οι συνέπειες
Οι ερευνητές προχώρησαν την έρευνά τους ένα βήμα παραπέρα, ρωτώντας 2.021 άλλους ιδιοκτήτες κινητών τι επιπτώσεις έχουν τα τηλέφωνα στη ζωή τους.
Περισσότεροι από ένας στους δέκα (το 12%) απ’ όσους βρίσκονταν σε σχέση, δήλωσαν ότι ο συνεχής έλεγχος του κινητού από τον/την σύντροφό τους δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στη σχέση τους.
Σχεδόν ο ένας στους τρεις (το 29%), εξάλλου, παραδέχτηκαν ότι προδίδουν την εμπιστοσύνη του/της συντρόφου τους, ψάχνοντας κρυφά το κινητό τους.
Οι μισοί, δε, από αυτούς είπαν ότι το ίδιο έκαναν και με τα κινητά των πιο κοντινών τους φίλων!
Η δημοσκόπηση, που τιτλοφορείται 2013 Mobil Consumer Habits πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13 και 17 Ιουνίου από την εταιρεία Harris Interactive.
Πηγή : Web Only