MY KTEO

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Ευρεία Διαβούλευση για τον Περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό

Ευρεία Διαβούλευση φορέων πραγματοποιήθηκε σήμερα 26-08-2015 στο κτίριο της Π.Ε. Εύβοιας με θέμα την παρουσίαση και αξιολόγηση της Β1 φάσης της μελέτης " Αξιολόγηση, αναθεώρηση & εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας" και ιδίως για το Χωροταξικό Σχεδιασμό και τις αναπτυξιακές κατευθύνσεις της Π.Ε. Εύβοιας.

            Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης και όλοι οι Δήμαρχοι της Εύβοιας, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Αγροτικής Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Περιβάλλοντος, η Πρόεδρος και πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το Τεχνικό Επιμελητήριο - π.τ. Εύβοιας, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου και της Περιφέρειας, καθώς και πολίτες.
            Ως μείζονα ζητήματα αναδείχθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρόταξη της αναγκαιότητας υλοποίησης των οδικών έργων του διαμήκους άξονα της Εύβοιας, η ανάδειξη της Χαλκίδας σε ισχυρό αναπτυξιακό πόλο και η αξιοποίηση όλων των προδιαγραφών, υποδομών και συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Εύβοιας με στόχο την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης και του Τουρισμού.
            Όλες οι επιμέρους προτάσεις θα ενοποιηθούν και θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ώστε να συνδιαμορφώσουν την τελική πρόταση/γνωμοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επί του Σχεδίου προς το ΥΠΕΚΑ.