MY KTEO

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία έχει τεράστιο οικονομικό κόστος

Συγκεκριμένα παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι η οικονομία δεν πρόκειται να μπει σε τροχιά ανάπτυξης  όσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει στην εξουσία, καθώς και ότι  δεν θα  καταφέρει  να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο , στο οποίο έχει περιέλθει, ανέφερε ο Σίμος
Κεδίκογλου, μιλώντας στην εκπομπή “ Κοινωνία Ώρα Mega” και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργο Οικονομέα . Όπως υπογράμμισε: «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό, γιατί ακόμα και όταν φτάνει - υπό την πίεση της πραγματικότητας- να αποδεχθεί την ανάγκη των ιδιωτικοποιήσεων, εντούτοις, δεν μπορεί να τις υλοποιήσει. Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι περιπτώσεις της  ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, όπου ναι μεν υπογράφει ο πρωθυπουργός, αλλά αμφισβητεί τη συμφωνία ο αρμόδιος υπουργός, και της  ιδιωτικοποίησης του ακινήτου στη Ρόδο, όπου δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, γιατί ο υπουργός Άμυνας ξαφνικά ανακάλυψε,  ότι πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στα πολυβολεία της περιοχής που είναι αχρησιμοποίητα εδώ και δεκαετίες».
Εξόχως συμβολικό της πραγματικής κατάστασης που βιώνουμε χαρακτήρισε το συμβάν με τη βύθιση του πλοίου «Παναγία Τήνου» στο λιμάνι του Πειραιά, όπου, όπως  -είπε- «ο αρμόδιος υπουργός βλέπει καθημερινά το πρόβλημα και δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή του, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα βλέπει την οικονομία, βλέπει την Ελλάδα να βουλιάζει και στην καλύτερη περίπτωση δεν κάνει τίποτα, γιατί ,δυστυχώς, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που γίνονται σε λάθος κατεύθυνση».
Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής βάσει της οποίας γίνεται αντιληπτό, ότι «το όποιο πολιτικό όφελος νομίζει, ότι είχε η κυβέρνηση από την παράταση της διαπραγμάτευσης, εξανεμίζεται μπροστά στο τεράστιο οικονομικό κόστος».

Χαρακτηριστική ήταν, παράλληλα, η επισήμανσή του , ότι το επίτευγμα του κ. Τσίπρα είναι να φορτώσει τους Έλληνες με πρόσθετα μέτρα, αφού αύξησε το λογαριασμό, τον οποίο, δυστυχώς, θα πληρώσει η χώρα μας και οι πολίτες, οι οποίοι  δεν αντέχουν να δουν να επαναλαμβάνεται  η  ιστορία του καλοκαιριού του 2015 ως τραγική πλέον φάρσα.