MY KTEO

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Ήττα από το Λαύριο στην πρεμιέρα!

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης SEAJETS δεν κατάφερε να ξεκινήσει νικηφόρα την πορεία του στην Basket League, καθώς γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από το Λαύριο με 75-69. Πολυτιμότερος για τους νικητές ήταν ο Μπολτς, με τον Χάμιλτον να ακολουθεί σε απόδοση. Για τους ηττημένους εξαιρετικός ήταν ο μαχητικός Αλέξανδρος Σιγκούνας, που σημείωσε 18 πόντους και πήρε 6 ριμπάουντ, ενώ αρκετά καλός ήταν και ο Πάλμπλαντ.

Η γηπεδούχος ομάδα ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και έφτασε να προηγείται ακόμα και με 18 πόντους(64-46). Από την άλλη, η ομάδα της Κύμης πλήρωσε τα «νεκρά» διαστήματα στο παιχνίδι της, την έλλειψη συγκέντρωσης και τα 24 λάθη στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες της. Τα πολλά λάθη είναι ένα σύμπτωμα που επαναλαμβάνεται στα τελευταία ματς της Κύμης, οπότε πρέπει να προσεχθεί ιδιαιτέρως για να μην γίνει ….κανόνας. Πάντως ο κόουτς Μπρατσιάκος μπορεί να κρατήσει στα θετικά την αντίδραση που έδειξε η ομάδα του, μειώνοντας την διαφορά στους τρεις(66-63) και διεκδικώντας την νίκη μέχρι το τελευταίο λεπτό. Μάλιστα ο αντίπαλος προπονητής, ο κόουτς Σερέλης, είπε στην συνέντευξη τύπου ότι η «επιστροφή» της Κύμης από τους -18 οφείλεται στο ότι είναι μια ομάδα μαθημένη στις νίκες, που δεν παρατάει ποτέ τα παιχνίδια.
Το Λαύριο μπήκε από την αρχή στην θέση του «οδηγού» και ήταν μπροστά σχεδόν σε όλο το 1ο δεκάλεπτο. Δύο διαδοχικά τρίποντα, ένα από τον Πάλμπλαντ στα 30΄΄ και ένα από τον Ελ Αμίν ακριβώς με την λήξη, έδωσαν το προβάδισμα στην Κύμη SEAJETS στο τέλος της περιόδου(17-19).
Η 2η περίοδος άρχισε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και να προηγούνται με 4 πόντους(23-27) με τρίποντο του Σιγκούνα. Από εκείνο το σημείο το Λαύριο έτρεξε ένα σερί 11-1 και ξέφυγε με 6(34-28). Η Κύμη κατάφερε να μειώσει στον πόντο(36-35), αλλά οι γηπεδούχοι με ένα 6-0 έκλεισαν το ημίχρονο με 42-35.
Ο Πάλμπλαντ με δίποντο έκανε το 42-37 στην έναρξη της 3ης περιόδου, για να ακολουθήσει όμως ένας «μονόλογος» του Λαυρίου, που με σερί 12-2 ξέφυγε με 15(54-39). Αυτή όμως δεν ήταν η υψηλότερη τιμή της διαφοράς, καθώς με καλάθι του Χάμιλτον 2 λεπτά πριν την λήξη του δεκαλέπτου έγινε το 64-46. Μία βολή του Ελ Αμίν και 6 πόντοι του Σιγκούνα έριξαν μίκρυναν κάπως την «ψαλίδα»(64-53) και το κυριότερο αφύπνισαν τους φιλοξενούμενους.
Μπήκαμε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Σιγκούνα με τρίποντο να σημειώνει τον 9ο διαδοχικό του πόντο, ενώ μία βολή του Τουτζιαράκη και ένα τρίποντο του Ελ Αμίν έκαναν το 64-60. Ο Μπολτς με δίποντο έσπασε το σερί της Κύμης, που είχε φτάσει στο 14-0, με τον Πάλμπλαντ όμως να ευστοχεί σε τρίποντο και να μειώνει σε …απόσταση βολής(66-63), 7 λεπτά πριν το τέλος. Το Λαύριο κατάφερε να αντιδράσει και πήγε πάλι τη διαφορά στους 7(73-66), με τον Σιγκούνα να απαντάει με δίποντο και τον Τσούπκοβιτς να μειώνει σε 73-69 με μία βολή ένα λεπτό πριν την λήξη. Η Κύμη SEAJETS είχε μπει πλέον για τα καλά στην διεκδίκηση της νίκης, αλλά για μια ακόμα φορά υπέπεσε σε λάθη που της στέρησαν το δικαίωμα να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.
Το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν για την σπουδαία νίκη που πέτυχαν. Από την άλλη, στο συγκρότημα του κόουτς Μπρατσιάκου υπήρξε μεν πικρία, αλλά τώρα όλοι επικεντρώνονται στο ματς της άλλης Δευτέρας με τον Κόροιβο στην Χαλκίδα, όπου δεν πρέπει να υπάρξει νέο «στραβοπάτημα».