MY KTEO

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας επισκέφθηκε χθες η «Επάνοδος»

Το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας επισκέφθηκε χθες η «Επάνοδος» Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακισμένων η οποία είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δίκαιου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα
μετασωφρονιστικής μέριμνας που δημιουργήθηκε στη χώρα μας.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ενημερωθούν οι κρατούμενοι για τις δυνατότητες που παρέχει ο οργανισμός σχετικά με τις πρώτες ημέρες της αποφυλάκισης αναφορικά με την εργασιακή Συμβουλευτική, τη νομική υποστήριξη και την ψυχολογική υποστήριξη που χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας μετά την έξοδό τους από τη Φυλακή. Ο οργανισμός απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα φύλου, ηλικίας, εθνικότητας και εδρεύει στην Αθήνα. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής του Κ.Κ. Χαλκίδας κ. Αθανασίου Σπύρος η κοινωνική λειτουργός Βάππα Μαρία και ο ψυχολόγος Γιώργος Σιμωτάς και ο αρχιφύλακας Σαρρής Παναγιώτης. Από πλευράς Καταστήματος αναφέρθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κατάστημα σχετικά με την υποστήριξη των κρατουμένων σε βασικά είδη που σχετίζονται με τη διαβίωσή τους εντός του καταστήματος.