MY KTEO

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Διακρίσεις για το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου



Στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου συνεχίζουμε και υπό νέα Διεύθυνση την παράδοση του σχολείου με διακρίσεις και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας βραβεύτηκε το έργο eTwinning (Ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων) “Ancient delights” (Αρχαίων γεύσεις) που εκπονήθηκε στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου κατά το σχολικό έτος 2016-17.
Αυτό σημαίνει ότι το έργο αναγνωρίστηκε στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο για την τελειότητά του. Συνεργάστηκαν 14 σχολεία και 19 εκπαιδευτικοί από επτά Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Βουλγαρία, Γεωργία και Ουκρανία). Συντονίστρια ήταν η καθηγήτρια κα. Γλάρου Κονδύλω. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο πρόγραμμα που βραβεύεται με Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας. Συμμετείχε επίσης στο διαγωνισμό eTwinning, που εφαρμόστηκε με την ευκαιρία της 30ης επετείου του προγράμματος Erasmus+, για δωρεάν ταξίδι σε Ευρωπαϊκή χώρα και βρίσκεται στη λίστα αναμονής.
Μέσα από μια προσομοιωμένη κατάσταση οι μαθητές θα προτείνουν μέτρα ώστε να μην παραγκωνίζονται τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά να ενσωματώνονται στην κοινωνία. Συνεργάζονται 18 σχολεία από επτά Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ουκρανία και Σλοβενία).
Επιπλέον για πρώτη φορά στη σχολική μας μονάδα εγκρίθηκε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+KA219 (Συνεργασία για την καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών) με τίτλο: “GEWGeneration Europe Web” (H γενιά του Ευρωπαϊκού ιστού) που συντονίζει το Ιταλικό σχολείο Istituto Omnicomprensivo από την πόλη Όρτε και συμμετέχουν το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου από Ελλάδα, το Euclides Enseρanza Andalusia από τη Σεβίλλη της Ισπανίας, και το RSG Wolfsbos από το Hoogeveen της Ολλανδίας. Το Πρόγραμμα είναι τριετές και προβλέπει μετακινήσεις μαθητών στις εταιρικές χώρες. Οι πιο σημαντικές προτεραιότητες του προγράμματος είναι:

 Ανοιχτές και καινοτόμες πρακτικές σε μια ψηφιακή εποχή.

 Προώθηση της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μεταξύ των νέων.

 Η κοινωνική ένταξη.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση του Προγράμματος είναι η Κονδύλω Γλάρου.
Δείτε περισσότερα στην πλατφόρμα του eTwinning: https://twinspace.etwinning.net/42401/home και στο blog http://blogs.sch.gr/kglarou/