MY KTEO

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Νέοι ορίζοντες Κύμης Αλιβερίου: Πάλι τα ίδια και τα ίδια…

"Μέχρι πότε θα ξεθάβεται  τον ίδιο ακριβώς θησαυρό;;
Είπαμε ήταν άνθρακας ! 
Ούτε ένα ευρώ δεν έλειπε από το Δήμο!

Επιτέλους ασχοληθείτε κάποια στιγμή και με τα προβλήματα του τόπου!!!
Ό,τι και να κάνετε, ό,τι δολοπλοκία και να σκεφτείτε, όποια σκευωρία και να στήσετε, όσες μηνύσεις και να κάνετε, με το ζόρι δεν θα μας βγάλετε καταχραστές!!
Σας καταλαβαίνουμε πάντως. Ο χρόνος σας τελειώνει, ο κόσμος σας πήρε εντελώς χαμπάρι  και « τα δίνετε όλα για όλα» μήπως και αναστρέψετε το κλίμα.
Το ποτάμι όμως δεν γυρίζει πίσω.
Σε λίγο καιρό θα αποτελείτε μια θλιβερή και καταστροφική
παρένθεση για τον τόπο μας.
Είναι γνωστό ότι μετά από αλλεπάλληλες μηνύσεις (πριν καν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής, αλλά και μετά)  διενεργήθηκε «στα γραφεία του δήμου» με το στενό μαρκάρισμα των Γκοσιμιδέων,  έλεγχος από οικονομικό επιθεωρητή , ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα  ότι κανένα οικονομικό έλλειμμα δεν βρέθηκε στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου, πλην όμως στάλθηκε στη δικαιοσύνη για αμέλεια, λάθη και τυπικές παραλείψεις.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι ο στενομαρκαρισμένος επιθεωρητής τα στέλνει όλα αυτά για καταλογισμό (προσθέτοντας μάλιστα και τους… τόκους), καθ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του, δίχως να μας έχει δώσει, ως όφειλε, την δυνατότητα προηγουμένως να απολογηθούμε  σε ένα- ένα απ όσα μας καταλογίζει.
Η ορθότητα όλων αυτών θα κριθεί τα επόμενα χρόνια από τις αρμόδιες αρχές στις οποίες θα μας δοθεί η δυνατότητα να δώσουμε τις σχετικές εξηγήσεις και να αποδείξουμε ότι όλα αυτά έγιναν προκειμένου να λειτουργήσει ο Δήμος προς όφελος των πολιτών.
Μέχρι τότε ας περιμένουν οι γνωστές Κασσάνδρες.
Επαναλαμβάνουμε , ούτε ένα ευρώ δεν έλειπε από τα ταμεία του Δήμου.
Δυστυχώς εκ των πραγμάτων αναγκαζόμαστε για πολλοστή φορά να δίνουμε την ίδια απάντηση για το ίδιο θέμα.
Διότι κάποιους τους βολεύει να το φέρνουν ξανά και ξανά και ξανά  στην επιφάνεια εδώ και 3,5 χρόνια! Ένα θέμα για το οποίο συνεχώς τοποθετούμεθα δημόσια προβάλλοντας το εντελώς αυτονόητο!
Σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αλαλάζουν, βάζοντας και τα φερέφωνά τους να αλαλάζουν λες και πρόκειται για κάτι καινούριο.
Μέχρι την ολοκλήρωση όμως έπονται πολλά τυπικά και ουσιαστικά στάδια, στα οποία μέχρι στιγμής ανταπεξερχόμαστε με απόλυτη επιτυχία! 
Εξάλλου η πρόσφατη αθώωση από το δικαστήριο του Βασίλη Ντόβολη από τις κατηγορίες του ίδιου Επιθεωρητή, δείχνουν τον δρόμο και την εξέλιξη των πραγμάτων. 
Μέχρι τότε θα ανακαλύπτουν κάθε φορά την ίδια Αμερική. 
Αναφορικά με όσα «μας καταλογίζονται», για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνουμε:   
•           Ο επιθεωρητής υιοθέτησε την γνώμη κάποιων προέδρων της αντιπολίτευσης , ότι  μερικά  έργα   στην ΔΕΥΑΚΑ τάχα δεν έγιναν. Αγνοώντας όλες τις κατά νόμο αρμόδιες επιτροπές παραλαβής και φυσικά χωρίς να μπει στον κόπο  όπως προαναφέραμε να ρωτήσει και εμάς για όλα αυτά τι έχουμε να πούμε!!!  
Να θυμίσουμε δε ότι σε  παρόμοια μήνυση  ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά τη διενέργεια προκαταρκτικών εξετάσεων όπου μας δόθηκε η δυνατότητα να απολογηθούμε, έκρινε ότι δεν υπάρχουν καν ενδείξεις που θα μπορούσαν να στείλουν τις υποθέσεις στο ακροατήριο και τις έθεσε στο αρχείο! 
•           Στο «Ινστιτούτο Παπανικολάου», αναφέρεται η παράλειψη κάποιων υπογραφών και  τυπικά ζητήματα τα οποία ουδόλως άπτονται της οικονομικής διαχείρισης του. Φυσικά ούτε εδώ μας ρώτησε ώστε να δώσουμε τις σχετικές διευκρινίσεις. 
•           Στα γνωστά  «Εντέλλεσθε», τα οποία δόθηκαν εξ ανάγκης και προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος να λειτουργήσει, σε μια εποχή που δεν είχε προϋπολογισμό, για τα καύσιμα, τα σχολεία, τους εργάτες στο δήμο και στην ΔΕΥΑΚΑ, τα ανταλλακτικά των αυτοκινήτων, τα χωματουργικά και τον ηλεκτροφωτισμό.
Δίχως να λάβει όλα αυτά υπόψη του. Στοιχεία που στάλθηκαν από ΕΜΑΣ για έλεγχο πριν την λήξη της θητείας μας στο Ελεγκτικό Συνέδριο.


κύριοι Γκοσιμιδο-Μπουραντάδες κουράσατε πλέον!

Η πολιτική σας αλητεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο!
Σταματήστε να ζητωκραυγάζετε κούφια εσείς και τα φερέφωνά σας με κάθε νέο αριθμό πρωτοκόλλου της ίδιας πολυπαιγμένης υπόθεσης.

Αν σας ενδιαφέρει κάτι άλλο, πλην της εξόντωσης του Δημάρχου ΘΩΜΑ, αυτό ας είναι ο Δήμος μας και οι Δημότες του. Αυτούς που τον αγάπησαν, τον τίμησαν και θα τον τιμήσουν και στο μέλλον.


Ας  ασχοληθείτε εφεξής, έστω και ελάχιστα, με αυτούς μήπως και σώσετε κάτι... "