MY KTEO

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου στα Τρίκαλα Θεσσαλίας


Η Ομάδα Πολιτιστικών Θεμάτων του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Τρίκαλα Θεσσαλίας από την Πέμπτη 15 έως το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018 για να συμμετάσχει, μεταξύ σαράντα πέντε σχολείων από την Ελλάδα και την Κύπρο και

εννιακοσίων μαθητών, στο 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου και το Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος & τραγουδιού “Κάν’ το ν’ ακουστεί 2018” με θέμα: “Δημιουργώντας για την Πολιτιστική μας Κληρονομιά”, που τελούνταν υπό την αιγίδα του European School Radio και του 6ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων.


Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες, που με πολλή έμπνευση και μεράκι είχε σχεδιάσει το 6ου ΓΕΛ Τρικάλων, υπό το συντονισμό του άξιου συντοπίτη μας καθηγητή Πληροφορικής κ. Δημήτρη Μπάνου και της Θεανώς Αραμπατζή, καθηγήτριας Αγγλικής Γλώσσας.
Εκτός από το Διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος οι μαθητές συμμετείχαν και στο διαγωνισμό αφίσας με έργο της μαθήτριας της Β’ Τάξης Μαργαρίτας Φρυγανιώτη. Την πρώτη μέρα παραβρέθηκαν στην εκδήλωση υποδοχής και γνωριμίας των ραδιοφωνικών ομάδων, παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, και με μαθητές του 1ου ΓΕΛ Χαλκίδας χόρεψαν το Καβοντορίτικο και την Ευβοιώτισσα, επιδεικνύοντας και δυο Ευβοιώτικες παραδοσιακές φορεσιές που φορούσαν η Σταυρούλα Ποδαρά και ο Δημήτρης Παπαβασιλείου.
Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές συμμετείχαν ανά ομάδες σε μία ή περισσότερες δράσεις που αναπτύχθηκαν σε όλη την πόλη των Τρικάλων, στο χώρο του 6ου Γενικού Λυκείου, στο Μουσείο Τσιτσάνη και στον Πολυχώρο Ματσόπουλου. Αναλυτικά οι δράσεις αφορούσαν:
           Δημιουργία ραδιοφωνικού πομπού/δέκτη (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ)
           Εργαστήριο Ηχοληψίας και Έξυπνων Κατασκευών (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Η/Υ)
           Εργαστήριο Δημοσιογραφίας
           Τρενάκι με το puzzle του κρυμμένου θησαυρού που περιελάμβανε ξενάγηση στην πόλη από τους μαθητές της Γ’ τάξης του 5ου ΓΕΛ Τρικάλων
           Διαδραστικές εφαρμογές στο Βιομηχανικό Μουσείο
           Παρακολούθηση εισήγησης του κ. Πλείου Γ., Καθηγητή ΕΚΠΑ, με θέμα: «Κοινωνιολογία των ΜΜΕ, Κοινωνιολογία των Ειδήσεων, Κοινωνιολογία της Εικόνας, Εκπαίδευση και ΜΜΕ».
Το φεστιβάλ έληξε το απόγευμα της Παρασκευής με την τελετή Βράβευσης του Διαγωνισμού "Κάν' το ν' ακουστεί 2018" στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων, παρουσία και πάλι του Υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη, τοπικών αρχών και άλλων φορέων του τόπου.
Πριν την επιστροφή οι μαθητές δεν παρέλειψαν να επισκεφτούν τα επιβλητικά Μετέωρα,  τα οποία από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO - παρεμπιπτόντως το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς - και να ξεναγηθούν στη Μονή του Αγίου Στεφάνου και στην Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ή όπως συχνά αποκαλείται Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου. Τους μαθητές συνόδεψαν οι καθηγήτριες Γλάρου Κονδύλω, Παπαδοπούλου Ηλιάνα και Κιάκη Μαρία.                                                                   
            Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση. Ένα επιτυχημένο εγχείρημα του 6ου ΓΕΛ Τρικάλων που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και θαυμασμού για όλους μας.