MY KTEO

Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Αλιβέρι: Απολογισμός πρώτου έτους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+K2 “GEW-Generazione Web Europeo”





Στο 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου κατά το τρέχον σχολικό έτος 2017-18 εγκρίθηκε για πρώτη φορά Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+K2 (συμπράξεις σχολείων για καινοτομία και ανταλλαγή καλών
πρακτικών) με τίτλο: “GEW-Generazione Web Europeo” (H Γενιά του Ευρωπαϊκού ιστού). Συντονίστρια χώρα είναι η Ιταλία με το σχολείο Istituto Omnicomprensivo από το Όρτε ενώ συνεργάζονται, εκτός από τη σχολική μας μονάδα, η Ολλανδία με το σχολείο RSG Wolfsbos από το Hoogeveen και η Ισπανία με το σχολείο Colegio Privado Concertado Arboleda από τη Σεβίλλη. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει τρία χρόνια (2017-2020) και οι σημαντικότεροι στόχοι του είναι οι ανοιχτές και καινοτόμες πρακτικές σε μια ψηφιακή εποχή και η προώθηση της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μεταξύ των νέων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λογότυπο του προγράμματος είναι σχέδιο της ταλαντούχου μαθήτριας της Β’ Τάξης Μαργαρίτας Φρυγανιώτη που προέκυψε μετά από ψηφοφορία 8 μαθητών από τις τέσσερις χώρες. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς υλοποιήθηκαν τρία ταξίδια: δύο διεθνικές συναντήσεις εκπαιδευτικών στην Ιταλία και την Ολλανδία και ένα διακρατικό ταξίδι δραστηριότητας μάθησης, διδασκαλίας, κατάρτισης και επιμόρφωσης μαθητών στην Ισπανία.

Η πρώτη εναρκτήρια συνάντηση εκπαιδευτικών (kick-off meeting) πραγματοποιήθηκε στο Ιταλικό σχολείο του Όρτε 15-17 Νοεμβρίου 2017 και ήταν ιδιαίτερα επιτυχής. Κατ’ αρχάς υπήρξε μια πρώτη αλλά ουσιαστική γνωριμία των δώδεκα εκπαιδευτικών από τις τέσσερις χώρες, οι οποίοι αντάλλαξαν εμπειρίες, όχι μόνο όσο αφορά το εκπαιδευτικό σύστημα των χωρών τους αλλά και τον τρόπο ζωής στις χώρες τους, τις συνθήκες εργασίας και τους στόχους των μαθητών τους. Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι καθηγητές του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου Γλάρου Κονδύλω (ΘΕΟΛΟΓΟΣ) υπεύθυνη για την εκτέλεση του σχεδίου, Καρκαλέτση Ευαγγελία (ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ) και Μαλούκος Ιωάννης (ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ).