MY KTEO

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Ο Σίμος Κεδίκογλου στον ΣΚΑΪ


«Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες» με το ρητό αυτό σχολίασε ο Σίμος Κεδίκογλου τη στάση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά και τα υβριστικά συνθήματα κατά της Βουλής, που υιοθέτησε, υπογραμμίζοντας, ότι τέτοια περιστατικά δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς
αποτελούν την πολιτική αργκό  που ξεκίνησε με τους αγανακτισμένους στις πλατείες. Όπως είπε συγκεκριμένα: «δυστυχώς ο αρχηγός του κ. Φωκά για να δικαιολογήσει τον βουλευτή του εκείνα τα παραδείγματα επικαλέστηκε, τα οποία δεν έχουν καταδικαστεί από τους τότε πρωτεργάτες.  Αν δεν υπάρξει συλλήβδην καταδίκη όλων αυτών των παρεκτροπών και αυτοκριτική από ορισμένες δυνάμεις που ‘καβάλησαν’ την πλατεία των αγανακτισμένων τότε θα βλέπουμε συνέχεια τέτοια περιστατικά».
Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» και κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια που ακούγονται ότι η κυβέρνηση δρομολογεί της διαδικασίες για απλή αναλογική απάντησε:
«Να επισημάνω το πρωτοφανές μία κυβέρνηση να προσπαθεί για δεύτερη φορά σε μία θητεία να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Θέλω να πιστεύω ότι  δεν θα αυτοκτονήσουμε, ότι δεν θα πάμε αντίστροφα με τις διεθνείς πρακτικές. Να υπενθυμίσω ότι η Ιταλία είχε απλή αναλογική και   άλλαξε το εκλογικό σύστημα μετά από δύσκολες περιόδους ακυβερνησίας. Αυτό που ετοιμάζονται να κάνουν στους δήμους και τις περιφέρειες με την επιβολή λαϊκών κομισάριων αποτελεί σχέδιο ακυβερνησίας. Δεν θα υπάρχει δυνατότητα με απλή αναλογική να διοικηθεί κανένας δήμος και θα υπάρχει πρόβλεψη ο διορισμένος γραμματέας του δήμου να διοικεί αυτός το δήμο. Αν αυτό θεωρείται πρόοδος, πραγματικά  δεν θέλω να δω άλλη πρόοδο. Βλέπουμε άλλωστε, πως συνεργάζονται και στα εθνικά θέματα. Αυτή η κυβέρνηση είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν. Η συνεργασία πρέπει να είναι δομημένη σε στέρεες βάσεις».
Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε:
«Εγώ ακόμα περιμένω μία αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών, γιατί όταν ακούσαμε τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων να λέει για αλυτρωτικές τάσεις και των δύο πλευρών ακόμα ψάχνουμε να βρούμε, τι αλυτρωτικό έχει η χώρα μας. Αντί να υπάρξει μία ξεκάθαρη θέση και απάντηση, κάτι που  ζητήσαμε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, γιατί δεν μπορούμε να αφήνουμε τέτοια ζητήματα αναπάντητα, είδαμε τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων να πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και να απορρίπτει την ονομασία erga omnes. Eπίσης, έχουμε προειδοποιήσει, ότι δεν θα πρέπει να αφήσουμε να εξελιχθεί οποιαδήποτε διαδικασία των Σκοπίων με ΕΟΚ και ΝΑΤΟ μέσω μίας προσωρινής λύσης, καθώς αυτό θα είναι ταφόπλακα. Η ενημέρωση του κ Κοτζιά δεν είχε πολύ μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα, γιατί άλλα λέει η πλευρά των Σκοπίων, τα οποία δεν διαψεύδονται. Όταν κάτι μένει  αναπάντητο στη διεθνή σκηνή σιγά σιγά παγιώνεται».