MY KTEO

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΜακΦάντεν και ΜακΓκί έπιασαν κορυφή με την Κύμη



Το αρχικό 0-6 ακολουθήθηκε από το 12-5 για την Κύμη και ο Θαντ ΜακΦάντεν με τον Γκάρι ΜακΓκί είναι από τους πρωταγωνιστές της εντυπωσιακής πορείας που κάνει η ομάδα της Εύβοιας
από τον Δεκέμβριο. Σήμερα οι δύο Αμερικανοί μέσα από το παιχνίδι με το Ρέθυμνο Cretan Kings, έγιναν ο 1ος πασέρ και ο 1ος ριμπάουντερ αντίστοιχα, στη 2ετή ιστορία της ομάδας στη Stoiximan.gr Basket League.
Ο ΜακΦάντεν μοιράζοντας οχτώ ασίστ σημείωσε ρεκόρ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα καθώς είχε έξι κόντρα στον Πανιώνιο Βίκος Cola εντός και πέρσι με τον ΠΑΟΚ κόντρα στο Ρέθυμνο. Με αυτές τις οχτώ ασίστ, ο Αμερικανός γκαρντ έφτασε τις 60 με την Κύμη και ξεπερνώντας κατά μία τον Μουχάμεντ Ελ-Αμίν (είχε 59 στην περσινή σεζόν) έγινε ο κορυφαίος πασέρ στη 2ετία της στην κατηγορία.
Στην πρωτιά των ριμπάουντερ της Κύμης στη Stoiximan.gr Basket League έφτασε ο Γκάρι ΜακΓκί. Ο Αμερικανός σέντερ μάζεψε εννιά ριμπάουντ και φτάνοντας τα 150, ξεπέρασε τον Σταύρο Τουτζιαράκη που είχε 148 στην περσινή σεζόν με την ομάδα της Εύβοιας.
Παράλληλα ο ΜακΓκί ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στο ελληνικό Πρωτάθλημα, σημειώνοντας 19 πόντους όσους είχε και στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.



ΜΙΚΡΑ


*Ο Νίκος Μπάρλος από την πλευρά της Κύμης και ο Χριστόφορος Στεφανίδης από εκείνη του Ρεθύμνου Cretan Kings, έφτασαν τις 351 συμμετοχές και “έπιασαν” στη 19η θέση της σχετικής λίστας της Stoiximan.gr Basket League τον Κώστα Χαραλαμπίδη.


Ακόμη ο Μπάρλος με το ένα κλέψιμο που έκανε, μπήκε στην κορυφαία 20άδα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Έφτασε τα 285 και άφησε πίσω του, τους Νίκο Οικονόμου και Κώστα Χαραλαμπίδη.


*Με τους έξι πόντους του σήμερα, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ξεπέρασε τους 1.200 στην κατηγορία.


*Στην κορυφή της λίστας των παικτών με τα περισσότερα “double-double” στη φετινή Stoiximan.gr Basket League είναι πλέον ο Σακίλ Γκούντγουϊν. Ο Αμερικανός του Ρεθύμνου Cretan Kings έφτασε για 5η φορά σε αυτήν την επίδοση έχοντας 14 πόντους και 11 ριμπάουντ, αφήνοντας στη 2η θέση τον Νίκο Γκίκα του Προμηθέα και τον Μάρβιν Τζόουνς του Κολοσσού H Hotels.