MY KTEO

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Νίκος Κόκκος: «Κανείς δεν μπορεί να υποκαθιστά το κράτος στην παροχή πρώτων βοηθειών»

Αν και σε γενικές γραμμές η σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Εύβοιας έγινε σε καλό κλίμα την Πέμπτη το πρωί, ωστόσο δεν έλειψαν και κάποιες αντιπαραθέσεις. Συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του ο Νίκος Κόκκος, Τομεάρχης ΕΚΑΒ Εύβοιας,
τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να υποκαθιστά  το κράτος στις πρώτες βοήθειες και ότι οι εθελοντικές ομάδες πρέπει να δρουν επικουρικά στο ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετος στην ιδέα των εθελοντικών ομάδων, φτάνει να είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι στις πρώτες βοήθειες την ευθύνη έχουν ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική. Έφερε ως παράδειγμα την στάση του Ερυθρού Σταυρού, που κατά τις χιονοπτώσεις που έπληξαν πέρσι τη Κύμη δεν συνεργαζόταν όπως θα έπρεπε με το ΕΚΑΒ.

Από την άλλη οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού απαντώντας στον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ έθεσαν το ερώτημα γιατί μπορούσαν να συνεργαστούν άψογα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά όχι με το ΕΚΑΒ. Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας, Γεώργιος Κωστόπουλος, ο οποίος πρότεινε να πραγματοποιηθεί μια άλλη συνάντηση μεταξύ των εθελοντικών ομάδων και των εκπροσώπων του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας και του Λιμεναρχείου και εκεί να λυθούν τα όποια προβλήματα έχουν προκύψει στην παροχή πρώτων βοηθειών.