MY KTEO

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Έκλεισε ραντεβού με το όνειρο η θαυματουργή Κροατία

H Kροατία αποδείχθηκε συνεπής στο ραντεβού που είχε με την ιστορία της και πλέον είναι μία νίκη μακριά από το όνειρο, που δεν είναι άλλο από την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Οι «χρβάτσκι», σ' έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, κατάφεραν να επικρατήσουν με 2-1 της Αγγλίας στην παράταση, στην μεταξύ τους μονομαχία που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης στο Λουζνίκι της Μόσχας, κατακτώντας με το σπαθί τους το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Άξιο αναφοράς είναι ότι οι θαυματουργοί Κροάτες το καταφέρνουν αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία τους, καθώς η καλύτερη πορεία που είχαν να επιδείξουν στη διοργάνωση μέχρι σήμερα ήταν η τρίτη θέση το 1998.

Η ευχάριστη έκπληξη του Μουντιάλ πάντως δεν θα αρκεστεί στη συμμετοχή στον μεγάλο τελικό αλλά θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της στα γήπεδα της Ρωσίας, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στη Γαλλία την Κυριακή (18.00).

Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 κι έτσι το ματς οδηγήκε σε ημίωρη παράταση, όπου εκεί ο Μάντζουκιτς πέτυχε το γκολ που έστειλε την ομάδα του στον μεγάλο τελικό...Η κανονική διάρκεια του αγώνα ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 κι έτσι το ματς οδηγήθηκε σε ημίωρη παράταση, όπου ο Μάντζουκιτς στο 109' σημείωσε το γκολ που έστειλε την ομάδα του στον έβδομο ουρανό ή για να ακριβολογούμε στον μεγάλο τελικό.

Mε τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς για το συγκρότημα του Σάουθγκεϊτ, καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Τρίπιερ.

Το συγκρότημα του Ντάλιτς βρήκε το γκολ που τόσο έψαχνε στο 68', όταν ο Πέρισιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας εκ νέου ενδιαφέρον στο παιχνίδι, ενώ μάλιστα ο ίδιος παίκτης λίγο έλειψε τέσσερα λεπτά αργότερα να κάνει την ολική ανατροπή για την ομάδα του ωστόσο η μπάλα από το πλασέ του σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού.

Στα λεπτά που είχαν απομένει δεν άλλαξε κάτι κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, στην οποία οι Κροάτες κατάφεραν να σκοράρουν με τον Μάντζουκιτς και να πάρουν την πρόκριση.



Όσον αφορά στη νεανική Αγγλία, η οποία αν και έκανε την υπέρβαση με την παρουσία της στο 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο, επαναπαύτηκε στο αποψινό ματς μετά το 1-0 κι έχασε μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο, στον μικρό τελικό, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (17.00).