MY KTEO

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

"Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω" στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων



Με ένα συνηθισμένο ερώτημα που απασχολεί τα παιδιά σχεδόν από τα πρώτα  χρόνια της ζωής τους, αυτό του: «Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω» ασχοληθήκαμε στην έβδομη δράση της καλοκαιρινής εκστρατείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018.

Στόχος της δράσης ήταν η γνωριμία των παιδιών με τα διάφορα επαγγέλματα προκειμένου να κατανοήσουν πώς όταν κάτι τους αρέσει πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρό τους για να γίνει αυτό πραγματικότητα.
Μέσα από το βιβλίο της Ροδούλα Παππά «Όταν μεγαλώσω…» ήρθαν σε επαφή με το επάγγελμα του παλαιοντολόγου, του δικηγόρου, του αστροναύτη, της δασκάλας, του αρχιτέκτονα και άλλων πολλών και  καταγράψαμε τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Στην  συνέχεια ανοίξαμε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και γνωρίσαμε την δουλειά του παπλωματά, του καρεκλά, του γαλατά, του λούστρου, του νερουλά και διαπιστώσαμε πως αποτελούν επαγγέλματα που έχουν εξαφανιστεί στις μέρες μας.
Έπειτα ζητήθηκε από τα παιδιά να αναφέρουν τι είναι αυτό που θέλουν να ακολουθήσουν με βάση τα ενδιαφέροντα, τις κλίσεις τους και τις ικανότητές τους και τους δώσαμε εκείνες τις κατευθύνσεις προκειμένου να αποφασίσουν τι είναι αυτό που τους ταιριάζει.
Στο τέλος κατέγραψαν τις επιλογές τους και τις συγκεντρώσαμε όλες μαζί για να τις τοποθετήσουμε στον τοίχο δεδομένων της βιβλιοθήκης.