MY KTEO

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Ετοιμάζουν τα ψηφοδέλτια στο ΚΙΝ.ΑΛ. και ζητάνε προτάσεις


Σε διαδικασία για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων με τα οποία θα κατέβει στις εθνικές εκλογές, τις οποίες οι επιτελείς του βλέπουν σύντομα, βρίσκεται και επίσημα το Κίνημα Αλλαγής.
Με εγκύκλιο που απέστειλε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ., Μανώλης
Χριστουδουλάκης, προς τις νομαρχιακές επιτροπές τις καλεί με καταληκτική ημερομηνία της 24 Ιουλίου να αποστείλουν στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων κατά πρώτον, καταγραφή ενδιαφερομένων από το Νομό ευθύνης τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο η καταγραφή αυτή θα πρέπει να αφορά στελέχη με δεδηλωμένη τη διαθεσιμότητα τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στις επόμενες Εθνικές Εκλογές. θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται από περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εν λόγω υποψηφιότητας, από πλευράς της ΝΕ, η οποία επίσης θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων.

Και κατά δεύτερον, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης ζητά από τις νομαρχιακές επιτροπές τις προτάσεις τους για τα άτομα που θεωρούν ότι μπορούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία σε οργανωτικό ή πολιτικό επίπεδο με τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες Εθνικές Εκλογές, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δεδηλωμένη διαθεσιμότητα τους για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια στις επόμενες Εθνικές Εκλογές. Οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται από περιγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της εν λόγω υποψηφιότητας, από πλευράς της ΝΕ, η οποία επίσης θα αποσταλεί στην Επιτροπή Ψηφοδελτίων.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ. αυτά να είναι ισχυρά, πολυσυλλεκτικά και να έχουν προοδευτικό χαρακτήρα. Μάλιστα, δίνουνε και συγκεκριμένες περιγραφές για το πώς εννοούν τα τρία παραπάνω χαρακτηριστικά:

Ισχυρό ψηφοδέλτιο, κατά το Κίνημα Αλλαγής, είναι αυτό που απαρτίζεται από «πρόσωπα ανεπίληπτου ήθους, κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης, με κοινωνική αποδοχή, και δυναμική,με γνώσεις και δυνατότητες. Σε συλλογικό επίπεδο σημαίνει ομάδα αξιόμαχη, αλληλοσυμπληρούμενη, ικανή να συγκεράσει τις προσωπικές επιδιώξεις υπηρετώντας τη συλλογική ανάγκη με κοινή συνείδηση, δράση και πρακτική».

Ως πολυσυλλεκτικό ορίζουν το ψηφοδέλτιο που συνδυάζει «περιφερειακή εκπροσώπηση, κλαδική, επαγγελματική και κοινωνική αντιπροσώπευση, ηλικιακό εύρος που συνδέει την πείρα και τη γνώση με την ανανέωση και τη συμμετοχή της νέας γενιάς και την εκπροσώπηση των γυναικών».

Τέλος, με τον όρο προοδευτικό επιθυμούν να καταδείξουν τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝ.ΑΛ. θα «πιστεύουν στην στρατηγική της παράταξης, την πολιτική της αυτονομία, την εναλλακτική της προοδευτική πρόταση, τον Πρωταγωνιστικό της ρόλο στις εξελίξεις».
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ