MY KTEO

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Ο Παπαδόπουλος Τεχνικός Διευθυντής στην Α.Ε.Ε.Π.-ΧΑΛΚΙΔΑ B.C




Η Α.Ε.Ε.Π. ΧΑΛΚΙΔΑ B.C από το ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου έχει βάλει ψηλά τον πήχη και στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον coach Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος αναλαμβάνει από το πόστο του Τεχνικού Διευθυντή την εκπόνηση ενός τριετούς πλάνου που
θα θέσει τις βάσεις για να φτάσει το μπάσκετ της Χαλκίδας εκεί που του αξίζει.

Το project που υπάρχει στο σύλλογο, θα φέρει τη σφραγίδα ενός προπονητή που έχει διαγράψει μία σημαντική και με πολλούς τίτλους πορεία στο ελληνικό μπάσκετ. Ο coach Δημήτρης Παπαδόπουλος, από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που διέπονται από οργάνωση, μεράκι κι αγάπη αποδεχόμενος την πρόταση να αναλάβει Τεχνικός Διευθυντής και να έχει ηγετικό ρόλο στην υλοποίηση αυτού του πλάνου.

Ο ρόλος του έμπειρου τεχνικού είναι εξαιρετικά σημαντικός, καθώς θα επιβλέπει καθημερινά την πορεία των στόχων που έχουν τεθεί, ενώ θα επιλέξει το τεχνικό επιτελείο που θα συνεργαστεί μαζί του για την καλύτερη δυνατή πορεία του αντρικού τμήματος. Παράλληλα, ο 47χρονος προπονητής θα έχει το σχεδιασμό και το συντονισμό του προπονητικού έργου της αντρικής ομάδας, ενώ με την εμπειρία του θα δώσει τις κατευθυντήριες εντολές πάνω στις οποίες θα κινηθούν οι υποδομές του συλλόγου μας. Γι αυτούς τους λόγους θα μένει μόνιμα στην πόλη της Χαλκίδας προκειμένου να έχει πλήρη γνώση των όσων γίνονται.

Η συνεργασία της Α.Ε.Ε.Π. ΧΑΛΚΙΔΑ B.C, με έναν προπονητή που έχει στο παλμαρέ του τίτλους Euroleague (Παναθηναϊκός ως συνεργάτης 2007), Eurobasket (Εθνική Ελλάδος ως συνεργάτης 2005) και σημαντικές επιτυχίες ως head coach σε χώρες του εξωτερικού, όπως είναι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, αποδεικνύει τη δυναμική της προσπάθειας που ξεκινάει!

Το βιογραφικό σημείωμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου

Η καριέρα του Δημήτρη Παπαδόπουλου είναι γεμάτη με επιτυχίες και με προκλήσεις που δεν φοβήθηκε να αναλάβει. Από το 2003 μέχρι το 2007 ήταν στο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού πανηγυρίζοντας την κατάκτηση της Euroleague το 2007, 5 πρωταθλήματα Ελλάδας (2003 - 07) και 2Κύπελλα Ελλάδας (2004, 2007). Εκείνη την περίοδο συνεργάστηκε στον πάγκο του «τριφυλλιού» με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Δημήτρη Ιτούδη. Παράλληλα, διετέλεσε και μέλος του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής Ελλάδας, όπου στο πλευρό του Παναγιώτη Γιαννάκη κατέκτησε το Eurobasket το 2005, ενώ ήταν παρών και στο ιστορικό Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας ένα χρόνο αργότερα, τότε που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε τον Αμερικανών και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του κόσμου.

Το 2007 ανέλαβε τις τύχες του ιστορικού Απόλλωνα μένοντας στην Πάτρα μέχρι το 2010. Η επόμενη σεζόν τον βρήκε στο Παγκράτι στην Α2, ενώ το 2011 αναλαμβάνει ως head coach το τιμόνι της ΑΕΚ που αγωνιζόταν στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Τη σεζόν 2012 δεν θα πει «όχι» στον Βαγγέλη Αλεξανδρή που τον καλεί να στρατευτεί μαζί του στον Άρη Θεσσαλονίκης στην Α1. Το 2013 θα βρεθεί στην φιλόδοξη Δόξα Λευκάδας στην Α2, ενώ ένα χρόνο μετά έρχεται στη ζωή του η Κύπρος και ο Απόλλωνας Λεμεσού. Εκεί θα πραγματοποιήσει εξαιρετική σεζόν, ενώ επιλέχθηκε ως προπονητής των ξένων στο All Star Game που έλαβε χώρα.

Το Φεβρουάριο του 2016 αφήνει την Κύπρο για να ταξιδέψει στην Τυνησία και να αναλάβει την Etoile Du Sahel. Εκεί θα μεταμορφώσει ριζικά την ομάδα του οδηγώντας την στην κατάκτηση του Κυπέλλου Τυνησίας, ενώ έφτασε μία νίκη μακριά από το πρωτάθλημα και κατ’ επέκταση τοdouble. Το Νοέμβριο του 2016 η Trepsa Mitrovice από το Κόσοβο ζήτησε τη βοήθεια του για να επιτευχθεί μία καλή πορεία στο πρωτάθλημα με τον ίδιο να αναλαμβάνει την πρόκληση και να τη φέρνει εις πέρας με επιτυχία.

Την περσινή χρονιά ο coach Παπαδόπουλος επέστρεψε στην Πάτρα και στον Απόλλωνα δημιουργώντας το σύνολο που έφτασε μέχρι τον τελικό των play offs αν και ο ίδιος είχε αποχωρήσει από το τέλος του πρώτου γύρου. Στη συνέχεια, ανέλαβε το Κορωπί, το οποίο βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα της Β’ Εθνικής και παρά την τεράστια προσπάθεια που έγινε υποβιβάστηκε για μόλις μια νίκη.