MY KTEO

Σάββατο 18 Αυγούστου 2018

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η ιστορική μονή Παναγίας Χιλιαδούς



Με μεγάλη εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η πάνσεπτη Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Χιλιαδούς, μετόχιο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη.










Η φετινή πανήγυρη προξένησε ιδιαίτερη χαρά στους πατέρες της Ιεράς Μονής, αλλά και στούς ευλαβείς κατοίκους της Λάμαρης, των Στροπώνων και των άλλων παραδιρφύων Κοινοτήτων, αφού ήταν η πρώβτη μετά την ανακαίνιση του Καθολικού της Ιεράς Μονής, η οποία έγινε με πόρους της Ιεράς Μονής και τις κατάλληλες εγκρίσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και κατασυγκίνησε τους πάντες.
Αφ’ εσπέρας Τρίτη 14 Αυγούστου ετελέσθη η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού, στην οποία προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιερόθεος Παπαγρηγορίου, Εφημέριος Βατώντα.
Την επομένη ημέρα, Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018 προεξήρχε στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Ιωάννης Καραμούζης, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως.
Την άψογη διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως και την προετοιμασία του φαγητού-πανηγυριού, το οποίο προσφέρθηκε στους ευλαβείς προσκυνητές ανήμερα της μεγάλης Εορτής, ανέλαβε ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αρχιμ. Ιάκωβος Μπαλωμένος με τους εκλεκτούς εθελοντές και φίλους της Ι. Μονής.
Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλε θαυμάσια Χορός Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του κ. Ιωάννου Τεβεκέλη.