MY KTEO

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Διπλά βάρη για αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς -Αναδρομικές εισφορές από το 2017


Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλει ελάφρυνση των ασφαλιστικών εισφορών περίπου 250.000 αυτοαπασχολούμενοι μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι καλούνται να πληρώσουν αναδρομικές εισφορές για επικούρηση και εφάπαξ από τον Ιανουάριο του 2017.

Από τον Ιανουάριο του περασμένου έτους θα ισχύσουν οι νέες μειωμένες εισφορές -64,5 ευρώ μηνιαίως- όπως ανακοίνωσε χθες η υπουργός Εργασίας, Εφη Αχτσιόγλου ωστόσο με δεδομένο ότι δεν έχουν καταλογιστεί ακόμη στους ασφαλισμένους αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν σωρρευτικά όλους τους μήνες από τότε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2019.

Ωστόσο, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, οι αναδρομικές εισφορές του 2017 και του 2018 θα καταβληθούν σε 36 δόσεις.

Παράλληλα, θα πρέπει να καταβάλλονται από 1η/1/2019 κάθε μήνα και οι τρέχουσες εισφορές.

Αυτό σημαίνει ότι οι αυτοαπασχολούμενοι ασφαλισμένοι του τέως ΕΤΑΑ θα πρέπει να καταβάλουν κάθε μήνα ένα διπλό πακέτο ποσών για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Το πρώτο ποσό θα αφορά την καταβολή της μηνιαίας δόσης για την εξόφληση των αναδρομικών εισφορών του 2017 και του 2018 ενώ το δεύτερο πακέτο θα αφορά τις τρέχουσες εισφορές υπέρ του επικουρικού - εφάπαξ.

iefimerida.gr