MY KTEO

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Δεν τα κατάφερε στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ – Ηττήθηκε με 3-0 από τον Άγιαξ

Την πρώτη της ήττα μετά από 14 παιχνίδια στην Ευρώπη, γνώρισε την Τετάρτη η ΑΕΚ, στην επιστροφή της στους ομίλους του Champions League έπειτα από 12 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα η «Ένωση» ηττήθηκε στη «Γιόχαν Κρόιφ Αρίνα» με 3-0 από τον Άγιαξ, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του 5ου ομίλου, πληρώνοντας την κατάρρευσή της στο δεύτερο μέρος, χρονικό διάστημα στο οποίο δέχτηκε και τα τρία γκολ.

Η έκταση του σκορ αδικεί την ομάδα του Ουζουνίδη, η οποία, με εξαίρεση ένα πρώτο δεκάλεπτο του ματς στο οποίο κινδύνευσε, στη συνέχεια του Α' ημιχρόνου είχε πολύ καλή παρουσία στο άντρo του «Αίαντα» και απείλησε μάλιστα δύο φορές τους γηπεδούχους.

Καθοριστικό στην έκβαση του ματς έπαιξε το γρήγορο γκολ που σημείωσε στην επανάληψη ο Άγιαξ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 46' με τον Ταλιαφίκο, που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπάρκα.

Στο 77' ο Άγιαξ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Φαν Ντε Μπέικ, ενώ το τελικό 3-0 το έγραψε στο 90' με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Ταλιαφίκο, ο οποίος είδε τη σέντρα-σουτ του να καταλήγει στα δίχτυα της Ένωσης.