MY KTEO

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση της Π.Ε.Π.Τε.Γ. για την άμεση παράταση κατάθεσης δικαιολογητικών για το Αγροτικό Τιμολόγιο στην ΔΕΗ »


H ΔΕΗ ΑΕ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου ενημέρωσε τους πελάτες της για την διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν μέχρι τις 30/09/2018, προκειμένου να μην προχωρήσει σε μονομερή καταγγελία των Συμβάσεων Προμήθειας και την τελική διακοπή της ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με
την ΥΑ 140424/06.03.2017 η οποία αφορά την διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του Αγροτικού Τιμολογίου για όλες τις υφιστάμενες και ηλεκτροδοτούμενες αρδευτικές εκμεταλλεύσεις.

Παρακαλούμε τους αρμοδίους Υπουργούς κ.κ. Γεώργιο Σταθάκη (Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας) & Σταύρο Αραχωβίτη (Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  Τροφίμων) αλλά και την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού,  όπως μεριμνήσουν άμεσα προκειμένου να δοθεί παράταση τουλάχιστον μέχρι 30/06/2019 από την ΔΕΗ ΑΕ για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τους εξής πολύ σημαντικούς και ουσιαστικούς λόγους:

1. Ο πολύ μεγάλος όγκος βεβαιώσεων που πρέπει να εκδοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΗΜΟΙ, ΔΑΟΚ, ΤΟΕΒ κ.λ.π.)σε συνάρτηση με των μικρό αριθμό υπαλλήλων καθιστούν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την καταληκτική ημερομηνία .Τα απαραίτητα έγγραφα για την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας είναι η προσκόμιση της Άδειας Χρήσης Ύδατος ή η βεβαίωση υποβολής αιτήματος για την χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος για ηλεκτροδοτούμενο έργο υδροληψίας από τους αρμόδιους φορείς (ΔΗΜΟΙ, ΔΑΟΚ, ΤΟΕΒ κ.λ.π.).

2. Επίσης πολύ μεγάλος αριθμός πολιτών δεν είχε υποβάλλει εμπρόθεσμα αίτηση για την χορήγηση Άδειας Χρήσης Ύδατος για ηλεκτροδοτούμενο έργο υδροληψίας και νέοι φάκελοι υποβάλλονται αυτή την περίοδο με επισυναπτόμενο το προβλεπόμενο παράβολο των 150 ευρώ (εάν έχει γίνει αρχικά εγγραφή στο Ε.Μ.Σ.Υ. -Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας) ή 250 Ευρώ (εάν υποβάλλεται τώρα αίτηση για άδεια χρήσης νερού). Η διαδικασία αίτησης προϋποθέτει εκτός της κατάθεσης του σχετικού προστίμου και  να υπάρχει η απαραίτητη πληρότητα του φακέλου και των υποβληθέντων δικαιολογητικών  μετά από το σχετικό υπηρεσιακό έλεγχο , ο οποίος είναι αδύνατο να γίνει παράλληλα με την έκδοση των βεβαιώσεων για την ΔΕΗ.

3. Το χρονικό διάστημα που έδωσε η ΔΕΗ ΑΕ ως προθεσμία στους δικαιούχους του αγροτικού τιμολογίου είναι εξαιρετικά μικρό αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι αγροτικές εργασίες κορυφώνονται το καλοκαίρι , ενώ και ο Σεπτέμβριος μήνας παρουσιάζει αυξημένη αγροτική δραστηριότητα και δεν υπάρχει η χρονική δυνατότητα να απευθυνθούν οι αγρότες στις αρμόδιες Υπηρεσίες για την συγκέντρωση των δικαιολογητικών, και την υποβολή τους στην ΔΕΗ.

4. Στις περισσότερες των περιπτώσεων απαιτείται εκτός της αλλαγής επωνυμίας του αγροτικού τιμολογίου και η είσπραξη εγγύησης ( τουλάχιστον 130 €) για κάθε σημείο υδροληψίας, και η υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών(σχέδιο ηλεκτρολόγου , επικαιροποίηση Ε9 κ.λ.π.) καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολή την οικονομική τακτοποίηση των απαιτήσεων αυτών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για τους αγρότες, καθώς έχουν και άλλες φορολογικές & ασφαλιστικές υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, Φόρος Εισοδήματος, ΕΦΚΑ κ.λ.π.)