MY KTEO

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Η Ταξική Ενότητα καταγγέλλει την άρνηση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για προκήρυξη απεργία στις 8 Νοέμβρη


Καταγγέλλουμε την άρνηση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ), που αποτελείται από τους ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι (με εργοδοσία-κυβέρνηση) και ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, στην πρόταση της Ταξικής Ενότητας για προκήρυξη απεργία στις 8 Νοέμβρη μαζί με 10δες εργατικά
κέντρα, ομοσπονδίες, σωματεία που έχουν ήδη πάρει αποφάσεις.
Στους χώρους δουλειάς επικρατούν εργασιακές συνθήκες μεσαίωνα, η εντατικοποίηση πάει σύννεφο, οι εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα εργολαβικοί και οι συμβασιούχοι όλο και πληθαίνουν, απληρωσιά, απλήρωτες υπερωρίες, δουλειά χωρίς ρεπό κτλ. Παρόντες είναι οι περισσότεροι από 700 μνημονιακοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, ενώ εκκρεμεί η εφαρμογή και άλλων νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί. Η όποια προστασία απέναντι στους πλειστηριασμούς τελειώνει στις 31-12-2018, το νέο έτος η μείωση του αφορολόγητου στις 5.000 ευρώ θα φέρει νέα μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις.
Τα προσχέδια του προϋπολογισμού προβλέπουν νέα μέτρα ενίσχυσης σε βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες και αντίμετρα διαμοιρασμού της φτώχεια για το λαό.
Η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα των βιομηχάνων, προσπαθούν με μία άνευ προηγουμένου προπαγάνδα να σπείρουν ψεύτικες ελπίδες με διάφορα επικοινωνιακά τρικ! Εργαζόμενοι ρωτάνε αν θα γυρίσει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ ή πόση αύξηση θα πάρουμε. Η αλήθεια είναι ότι στις 20-9-2018 ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ η ενεργοποίηση του νόμου που πλέον έχει το όνομα ΒΡΟΥΤΣΗ-ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ και μονιμοποιεί τον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την εκάστοτε κυβέρνηση με κριτήριο την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και καταργεί την ΕΓΣΣΕ.
Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας (ΕΚΕ) και της ΓΣΕΕ επί της ουσίας συμφωνεί σε όλα αυτά και αυτός είναι ο λόγος που αρνήθηκε την πρόταση για προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ώστε να μπουν εμπόδια στην επίθεση που βιώνουμε. Ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τη ζωής μας, των παιδιών μας, των οικογενειών μας είναι να τραβήξουμε μπροστά χωρίς τους εργατοπατέρες. Άλλωστε και όταν έπαιρναν απόφαση δεν έκαναν απολύτως τίποτα για την επιτυχία της απεργία, απλά η απόφαση ήταν μία βοήθεια. Όλες οι απεργίες έχουν γίνει από τις δυνάμεις αυτές που μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα, αλλά κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να ενημερωθεί και ο τελευταίος εργαζόμενος, να οργανωθεί, να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία, να απεργήσει.
Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ, Η ΑΠΕΡΓΙΑ
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ
Η πλειοψηφία του ΕΚΕ, δηλαδή οι ΕΜΕΙΣ-Συνεργαζόμενοι (με εργοδοσία-κυβέρνηση) και ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, αν και κατάγγειλαν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ λέγοντας και ξαναλέγοντας ότι δεν συμφωνούν, στο δια ταύτα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ και αυτοί την απεργία. Μάλιστα για να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις, με ευθύνη του προέδρου του ΕΚΕ, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η ψηφοφορία! Είπαν ότι δεν προλαβαίνει να οργανωθεί απεργία σε 20 ημέρες ενώ τον προηγούμενο Δεκέμβρη είχαν πάρει απόφαση Παρασκευή βράδυ για να γίνει απεργία  Δευτέρα πρωί, αλλά τότε αυτό πρότεινε η ΓΣΕΕ με την οποία κατά τα άλλα διαφωνούν!
Αποκαλυπτική ήταν και η υπόλοιπη συνεδρίαση που ξεκίνησε με καλεσμένο από το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ που ήρθε να παρουσιάσει πως μπορούν τα χρήματα των εργαζομένων να πηγαίνουν στις επιχειρήσεις μέσα από προγράμματα που πρότειναν να υλοποιήσει για άλλη μία φορά το ΕΚΕ όταν την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για την οργάνωση της πάλης δεν παίρνουν δεκάρα. Οι εκλεγμένοι με την Ταξική Ενότητα κατάγγειλαν για άλλη μία φορά ότι το ΕΚΕ γίνεται φορέας υλοποίησης προγραμμάτων και αποχώρησαν κατά την παρουσίαση. Ακόμα και για τον εργοδότη – “συνδικαλιστή” ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ τα γύρισαν παρότι σε προηγούμενη συνεδρίαση είχαν συμφωνήσει σε ψήφισμα καταγγελίας του που όμως δεν βγήκε ποτέ, ενώ τα γύρισαν και σε άλλες τοποθετήσεις σε σχέση με τοποθετήσεις τους σε προηγούμενες συνεδριάσεις.
Η εργατική τάξη της Εύβοιας, παρά το ότι δέχεται μία πρωτόγνωρη επίθεση από την εργοδοσία και την κυβέρνηση, παρά το ότι έχει απέναντί της τις πλειοψηφίες του ΕΚΕ και της ΓΣΕΕ, δεν έχει άλλο δρόμο από το να πάρει την υπόθεση της οργάνωσης στα χέρια της. Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις Τροφίμων-Ποτών, Οικοδόμων, Φαρμάκου, Χαρτιού έχουν τις αποφάσεις των ομοσπονδιών τους, στους άλλους κλάδους χρειάζεται να οργανώσουν την απάντησή τους με αποφάσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία μετά τη στάση και της πλειοψηφίας του ΕΚΕ.
Για μία ακόμα φορά αναδεικνύεται η χρησιμότητα της αλλαγής των συσχετισμών στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας. Για να γίνει το ΕΚΕ οργανωτής της πάλης και όχι να είναι χειροκροτητής της εφαρμοζόμενης αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ούτε κέντρο υλοποίησης προγραμμάτων!

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

ΤΑΞΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ