MY KTEO

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ζητάνε παρεμβάσεις για τα Π.Κ Μαντουδίου και Σκύρου


Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας με αφορμή την πρόσφατη παρέμβαση στις 15/10/2018 που αφορούσε το Π.Κ. Μαντουδίου, και την ανάδειξη του βασικότερου προβλήματος που προέκυψε από τις αναθυμιάσεις που δημιουργήθηκαν από το πετρέλαιο που
χύθηκε από δεξαμενή που βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου, λόγο εισροής υδάτων, έχει να  δηλώσει τα εξής:
Ο διευθυντής του πολίτικου γραφείου της Κα Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη επικοινώνησε τηλεφωνικά διαδοχικά για δύο συνεχόμενες ημέρες ( Τρίτη 16/10 και Τετάρτη 17/10 )  με τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της Ε.Α.Κ.Π. στο Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας και ζήτησε περισσότερη ενημέρωση για την όλη κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι στο Π.Κ. Μαντουδίου, καθώς και τις προτάσεις της παράταξης για την επίλυση του προβλήματος.
Ο εκπρόσωπος της Ε.Α.Κ.Π. επισήμανε και πρότεινε:
           Την αναγκαιότητα που προκύπτει για τον άμεσο καθαρισμό του κτιρίου από κατάλληλο συνεργείο και την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στις εσωτερικές και εξωτερικές εγκαταστάσεις της υπηρεσίας, καθώς και την αντικατάσταση σε εξοπλισμό και μέσα που υπέστησαν ζημιές.
           Την άμεση μεταστέγαση του προσωπικού σε άλλο κατάλληλο χώρο, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των προβλημάτων και των ελλείψεων του κτιρίου στο Π.Κ. Μαντουδίου. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, να στεγαστούν προσωρινά οι υπάλληλοι σε κοντέινερ με κατάλληλη διαρρύθμιση και υποδομή, για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες επισκευής της στέγης του κτιρίου, και ο καθαρισμός των επικινδύνων για την υγεία των υπάλληλων αναθυμιάσεων.
           Για να διευκολυνθεί η όλη κατάσταση υπενθύμισε τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 2612/1998 ( Φ.Ε.Κ. Α΄112/25-05-1998 ) και της παρ. 6 του άρθρου 94 του ν. 3852/2010 ( Φ.Ε.Κ. Α΄ 87/07-06-2010 ), που αναφέρονται στην παραχώρηση των ακίνητων και των αρμοδιοτήτων, προς τις δημοτικές αρχές, που αφορούν την στέγαση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων την μίσθωσή  και την συντήρηση τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αναφέρθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοι στο Π.Κ. Σκύρου και ζήτησε από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της κυρίας Υφυπουργού, να γίνουν και για το κλιμάκιο αυτό άμεσες παρεμβάσεις με προτεραιότητα στο θέμα της μόνωσης και της θέρμανσης.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Στερεάς Ελλάδας, θα παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα που προέκυψαν στο Π.Κ. Μαντουδίου και σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους θα παλεύει σταθερά και αταλάντευτα για να προασπίσει τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό Σώμα, η εμπειρία μας από το παρελθόν, έχει αποδείξει ότι όταν υπήρξε αγωνιστική αντιμετώπιση των προβλημάτων μας, υπήρξε και θετικό αποτέλεσμα.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Το μέλος της Ε.Υ.Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας
Κέκης Κώστας