MY KTEO

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Μεγάλος «παίκτης» ο πρώην δήμαρχος Θανάσης Ζεμπίλης- Η παραταξιακή είχε μέχρι και μυστική ψηφοφορία...




Μεγάλος «παίκτης» ο πρώην δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης… Αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά στη χθεσινή συνάντησή του με τους εκλεγμένους του συνδυασμού του. Μαραθώνια η συνάντηση, κράτησε περίπου τέσσερις ώρες και είχε από όλα…
Ο πρώην δήμαρχος ξεκίνησε με ανακοινώσεις, αφού είπε και επίσημα, ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση, για το ποιο πρόσωπο θα πρέπει να ηγηθεί του συνδυασμού στις εκλογές του Μαϊου. 

Ο κ. Μπάκας πήρε το λόγο και είπε πως έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφιος δήμαρχος και ο πρόεδρος του Τοπικού Φύλλων Γιάννης Καρβελάς είπε πως και η Έλενα Βάκα θα μπορούσε να ηγηθεί. Ο κ. Ζεμπίλης πρότεινε να αποχωρήσουν από την αίθουσα η κα Βάκα και ο κ. Μπάκας και πρότεινε να γίνει μυστική ψηφοφορία και ψήφισαν οι σύμβουλοι εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση με ανάταση χειρός. 

Πέρασε η πρόταση κατά πλειοψηφία, ενώ αντέδρασαν τόσο ο κ. Κόρδης, όσο και ο κ. Τσούρτος, οι οποίοι και δεν ψήφισαν τελικά. Στη συνέχεια γράφτηκαν τα ονόματα των δύο υποψηφίων σε χαρτάκια, στήθηκε «κάλπη» και ψήφισαν οι σύμβουλοι. Να σημειωθεί, ότι η κα Βάκα και ο κ. Μπάκας ήταν εκτός αιθούσης, όσο διεξάγονταν η ψηφοφορία και δεν τους ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα. 

Υπερίσχυσε η κα Βάκα με 21 ψήφους, έναντι 4 που έλαβε ο κ. Μπάκας. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, δεν είναι φυσικά δεσμευτικό, και είναι καθαρά γνωμοδοτικό, αφού η τελική απόφαση ανήκει στο κόμμα.

Από την παραταξιακή απουσίαζαν, η δημοτική σύμβουλος Τζοάννα Δαριβέρη και ο τοπικός σύμβουλος Λουκισίων Γιάννης Ντελής.