MY KTEO

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Οι ΟΝΝΕΔίτες που προωθούνται για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ (Ονόματα)



Στην τελική τους φάση εισέρχονται οι διαδικασίες επιλογής των «γαλάζιων» στελεχών της νέας γενιάς που θα κληθούν να δώσουν για πρώτη φορά τη μάχη του σταυρού στις προσεχείς εθνικές
εκλογές, συμβολίζοντας ταυτόχρονα τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού της Ν.Δ. «Ανανέωση σημαίνει πρωτίστως να δίνεις ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα. Και αυτό κάνω συστηματικά. Θέλω να δώσω την ευκαιρία σε ανθρώπους με ικανότητες, που θέλουν να προσφέρουν και δεν έχουν κάποιον “γνωστό” στο κόμμα, να μπουν στην πολιτική. Αυτό γίνεται ήδη με το Μητρώο Στελεχών, που συνιστά σημαντική καινοτομία. Και μπορώ να σας πω από τώρα ότι και η ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές θα ξεπερνά το 50%», είχε δηλώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προαναγγέλλοντας τις σχετικές εσωτερικές διεργασίες. Πέραν της δεξαμενής του γνωστού πλέον Μητρώου Στελεχών, ένας σημαντικός αριθμός 10 έως 15 πρωτοεμφανιζόμενων υποψηφίων από την περιφέρεια θα προέρχεται από τα σπλάχνα της ΟΝΝΕΔ, η οποία παραδοσιακά συνιστά φυτώριο ανάδειξης κορυφαίων πολιτικών παραγόντων στους κόλπους της Ν.Δ.
 Πριν από λίγες μόλις ημέρες ο επικεφαλής της κομματικής νεολαίας, Κώστας Δέρβος, κατόπιν συνεννόησης με την ηγεσία της Πειραιώς, παρέδωσε στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, την οριστική εκδοχή της λίστας με τους προερχόμενους από την ΟΝΝΕΔ υποψήφιους βουλευτές. Το ξεκαθάρισμα θα γίνει από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ κομβικό ρόλο στη διαδικασία (πλην βεβαίως του γραμματέα της Π.Ε.) αναμένεται να διαδραματίσει ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. και άριστος γνώστης της «γαλάζιας» ανθρωπογεωγραφίας, Θανάσης Νέζης, αλλά και ο Γρηγόρης Δημητριάδης.

Τα πρόσωπα
Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο που επεξεργάζεται το σύστημα Μητσοτάκη και ο οποίος θα λάβει την τελική του μορφή κατά την περίοδο του επικείμενου συνεδρίου της Ν.Δ. είναι αυτό του πρώην προέδρου της οργάνωσης, Σάκη Ιωαννίδη, η υποψηφιότητα του οποίου στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας θεωρείται πλέον «κλειδωμένη». Για τη Δυτική Αττική έχει βάλει πλώρη ο άλλοτε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και στενός πολιτικός φίλος του Μάκη Βορίδη, Ανδρέας Τσώκος, καθώς και ο Βαγγέλης Λιάκος, ενώ περίοπτη θέση στη λίστα Δέρβου κατέχει και ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς (υιός του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά) για την πρώτη εκλογική περιφέρεια του μεγάλου λιμανιού.
Για τη Β’ Πειραιά παίζει δυνατά ο μηχανολόγος μηχανικός Γιώργος Βρεττάκος (υιός του πρώην υποψήφιου δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κούλη Βρεττάκου) και για την Α’ Θεσσαλονίκης προορίζεται η δικηγόρος Αφροδίτη Λατινοπούλου. Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια, η ΟΝΝΕΔ έχει προτείνει τον οικονομολόγο Βαγγέλη Καραμίντζιο για τον Νομό Τρικάλων, τον Ντίνο Παπαδημητρίου για την Αρτα, τον Δημήτρη Ιωαννίδη για τη Φλώρινα, τον Φώτη Βρέκο για την Καρδίτσα, τον Τόλη Παπαστόλου για τη Φθιώτιδα, τον συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο Φίλιππο Φόρτωμα για τις Κυκλάδες και τον Βασίλη Σιαδήμα στην Αχαΐα. Στον Νομό Ιωαννίνων έχει προταθεί ο Χάρης Λαζάνης, στην Εύβοια ο διεθνολόγος Νίκος Λυσιγάκης, στον Εβρο ο υιός του πρώην υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου, Χρήστος, στη Θεσπρωτία ο Δημήτρης Τάτσης, στη Μαγνησία ο Χρήστος Χρόνης και στον Νομό Κιλκίς η αναπληρώτρια γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της Ν.Δ., Νατάσα Σωτηριάδου.

Τέλος, η οργάνωση προωθεί τον επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Ρεθύμνου, Στρατή Ψυχαράκη, στον ομώνυμο κρητικό νομό, τον Γιάννη Μηνά στα Δωδεκάνησα, τον Ανδρέα Καρασαρίνη στη Λέσβο και τον Ηλία Ιορδανίδη στη Χαλκιδική.