MY KTEO

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Η συνταγή της ημέρας: Κέικ λεμόνι – καρύδα με γλάσο λεμονιού

Υλικά Συνταγής:
5 αυγά
300 γραμ. ζάχαρη
200 γραμ. γιαούρτι 2%

ξύσμα από 3 μέτρια λεμόνια
2 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
1 πρέζα αλάτι
100 γραμ. βούτυρο λιωμένο
50 γραμ. καρύδα τριμμένη (ινδοκάρυδο)
250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για την επικάλυψη
3 κ.σ. μαρμελάδα λεμόνι ή βερίκοκο
1 λεμόνι ζουμερό
χυμό και ξύσμα
150 γραμ. άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Για το κέικ λεμόνι με ινδοκάρυδο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Ρίχνουμε την καρύδα. Απαλά ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.

Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει για 15′ ώστε να φύγει η περισσότερη υγρασία. Μάθετε όλα τα μυστικά για ένα επιτυχημένο κέικ. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να αραιώσει. Αλείφουμε το κέικ λεμόνι πρώτα με τη μαρμελάδα.

Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε το χυμό, το ξύσμα και την άχνη. Ζεσταίνουμε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού. Αλείφουμε με το υγρό γλάσο το κέικ. Αφήνουμε για 5′-10′ και ξαναβάζουμε στο φούρνο.

Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε για 5′ να στεγνώσει. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Όταν κρυώσει το γλάσο θα ασπρίσει.


www.argiro.gr