MY KTEO

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ελάχιστοι αυτοδιοικητικοί γνωρίζουν καλά τις αλλαγές που θα φέρει ο Κλεισθένης


Ελάχιστοι αυτοδιοικητικοί γνωρίζουν καλά τις αλλαγές που θα φέρει ο Κλεισθένης και ένας εξ αυτών, για να μην πούμε ότι είναι και ο μοναδικός,  είναι ο ειδικός σύμβουλος Δήμου Χαλκιδέων και πρώην Δήμαρχος πρώην Δήμου Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης. Γνωρίζει τα πάντα και έχει
απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα. Ένα από τα ερωτήματα που απασχολούν τους αυτοδιοικητικούς, είναι αν πλέον με την απλή αναλογική οι αντιδήμαρχοι θα είναι από το συνδυασμό του δημάρχου που θα εκλεγεί, ή από τις άλλες παρατάξεις. Μόνο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι υποχρεωτικό να είναι από το συνδυασμό του δημάρχου. Για την εκλογή του προεδρείου, ισχύει για τον Κλεισθένη, ότι ισχύει και τώρα με τον Καλλικράτη.
Διαφορετικά είναι τα πράγματα για τους αντιδημάρχους, αφού θα ορίζονται από τον δήμαρχο και μπορούν να είναι και από άλλες παρατάξεις. Αρκεί να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των παρατάξεων όπου ανήκουν.
Να σημειωθεί, ότι ενώ μέχρι σήμερα ένας ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, δεν μπορούσε να οριστεί αντιδήμαρχος, αυτό με τον Κλεισθένη αλλάζει. Εάν κάποιος σύμβουλος ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξή του, μπορεί να καθίσει στην καρέκλα του Αντιδημάρχου… Οπότε, αντιλαμβάνεται κανείς, πόσες συμφωνίες θα γίνουν την επομένη των εκλογών του Μαϊου!