MY KTEO

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πρώτη Γενική Συνέλευση του κλάδου

Ένας και πλέον μήνας έχει περάσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, και η περίφημη "κανονικότητα" την οποία διαλαλούσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, δεν έχει ακόμη επέλθει στις σχολικές μονάδες.

Η επόµενη µέρα για την οποία µιλά η κυβέρνηση είναι χτισµένη µε τα υλικά του χθες. Το τέλος των µνηµονίων δεν είναι τίποτε άλλο από την πιστή εφαρµογή των µνηµονικών µέτρων και περικοπών αφού:
Είναι εδώ οι 700 µνηµονιακοί νόµοι, τα χαράτσια, τα µατωµένα πλεονάσµατα έως το 2060, οι αντιασφαλιστικοί νόµοι, που οδηγούν την πλειοψηφία των συναδέλφων σε σύνταξη στα 67, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου !
Είναι εδώ η δύσκολη καθηµερινότητα που πολλοί από μας ζουν στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς. Τα πολλά κενά που ακόμη υπάρχουν και στο νομό μας, οι περικοπές ωρών, τα τμήματα των 27 και πλέον μαθητών/τριών, η έγκριση με το σταγονόμετρο των ολιγοµελών τµηµάτων στα ΕΠΑΛ και στις Ομάδες Προσανατολισμού, οι ανατροπές στις εργασιακές µας σχέσεις. Οι μηδενικοί διορισμοί, οι λιγοστές µεταθέσεις, τα υπερπληθωρικά τμήματα στις ξένες γλώσσες μετά την κατάργηση της παράλληλης διδασκαλίας, η συµπλήρωση ωραρίου σε 4-5 σχολεία ακόμη και σε διαφορετικές πολλές πόλεις για πολλούς συναδέλφους και συναδέλφισσες, η παράλληλη στήριξη σε 4-5 µαθητές/τριες!
Είναι εδώ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας για 9η συνεχή χρονιά με τις νέες εξαγγελίες για διορισµούς, με πενταετείς συμβάσεις, χωρίς πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας, να ακούγονται ως εμπαιγμός και κοροϊδία.
Είναι εδώ το σχολείο που στερεί όλο και περισσότερο το δικαίωµα των µαθητών στη µόρφωση, τον ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισµό και τον αθλητισµό, που ορθώνει νέα ταξικά τείχη για τα παιδιά των εργατικών οικογενειών.
Είναι εδώ η αξιολόγηση-αποτίμηση του έργου των σχολικών μονάδων και η "ανώνυμη" αξιολόγηση των διευθυντών/ντριών από τους συλλόγους που θα λειτουργήσει ως το τυράκι στη φάκα για να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην γενικευμένη αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών, σε συνθήκες απόλυτης υποχρηματοδότησης της Παιδείας.
Είναι εδώ το νέο Λύκειο, εντατικοποιημένο εξεταστικό κέντρο, αποστεωμένο από τη γενική παιδεία και μόρφωση.
Είναι εδώ και όλα όσα αντιμετωπίζουμε ως πολίτες:χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, κόκκινα δάνεια, μείωση του αφορολόγητου, πλειστηριαμοί πρώτης κατοικίας, κομμένοι λογαριασμοί της ΔΕΗ κ.ά για τα οποία πρέπει να υπάρξει αντίδραση και επαναδιεκδίκηση των απωλειών μας.
Γι όλα αυτά αλλά και για τα ιδιαίτερα προβλήματα του νομού μας, (συνεχείς ανακοινοποιήσεις-ανακλήσεις αποφάσεων του ΠΥΣΔΕ, τοποθετήσεις και επανατοποθετήσεις συναδέλφων) καλούμε όλους τους μόνιμους συναδέλφους/ισσες, τους/τις αναπληρωτές/τριες Γενικής Παιδείας και Ειδικής Αγωγής και τους/τις διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων, στην πρώτη Γενική Συνέλευση του κλάδου μας, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας (οδός Μ. Δοξάκη και Μ. Ερίων) Επισυνάπτεται το πλαίσιο αιτημάτων της ΟΛΜΕ (άνευ πολιτικού πλαισίου) και το πρόγραμμα δράσης.
Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ
Η πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας
Χαρά Νίκα Άρης Σκούρας