MY KTEO

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Σίμος Κεδίκογλου: Αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης οι 21 περικοπές στις συντάξεις


Την ευχή να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις εξέφρασε ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Νέο Epsilon», στην εκπομπή «Αποκαλυπτικό Δελτίο», επισημαίνοντας, ότι οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. «Θα θέλαμε - είπε-  ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε
ψηφίσει, αν όχι τη δική μας τροπολογία, την τροπολογία του Κινήματος Αλλαγής για τη  μη περικοπή των συντάξεων», ενώ χαρακτήρισε περίεργο το να ισχυρίζεται η κυβέρνηση, ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια και την ίδια στιγμή να περιμένουμε την έγκριση των πιστωτών και των εταίρων για να μη γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις.
Ο Σίμος Κεδίκογλου τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι έχουν γίνει 21 αχρείαστες περικοπές στις συντάξεις, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι το 2015 η μόνη απαίτηση ήταν μία μικρή  περικοπή στις επικουρικές συντάξεις, ενώ όλες οι υπόλοιπες που έγιναν δεν χρειάζονταν και ήταν αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ιδιαίτερα στο πρώτο εξάμηνο του 2015. Επίσης, χαρακτήρισε, ως το καινούργιο συντομότερο ανέκδοτο τα περί εξόδου από τα μνημόνια.
Για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι ουσιαστικά πρόκειται για μία συμφωνία μεταξύ γενεών, καθώς οι νέοι εργαζόμενοι πρέπει να συνεισφέρουν στη σύνταξη αυτών που βγαίνουν από την αγορά εργασίας, προσθέτοντας ότι για να αντιμετωπιστεί ριζικά, πρέπει να καταπολεμηθεί η ανεργία και να μη γίνονται αποσπασματικές κινήσεις, χωρίς να συνυπολογίζονται οι συνέπειές τους, όπως είναι η εξαγγελθείσα μείωση των εισφορών μόνο για τους αυτοαπασχολούμενους. Συγκεκριμένα, τόνισε, ότι απαιτείται να γίνει συνολική αλλαγή, όπως είναι το σχέδιο των τριών πυλώνων που έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία για το ασφαλιστικό σύστημα.