MY KTEO

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ελένη Μπασινά: «44 χρόνια... ταΐζουμε τους νέους με... παραμύθια»

Με «καλό μάτι» είδε η πρώην Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, Ελένη Μπασινά,  την απόφαση κάποιων ιδιωτικών σχολείων να μην τιμήσουν την Εξέγερση του Πολυτεχνείου και το εξηγεί:
«Απειλούν τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, επειδή αρνούνται να εφαρμόσουν την εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας και αντί να... γιορτάσουν το πολυτεχνείο της... Δαμανάκη, θα κάνουν μάθημα κανονικά! Μπράβο τους! Νισάφι πια! 44 χρόνια... ταΐζουμε τους νέους με... παραμύθια για τους... αγώνες του σοσιαλισμού και της αριστεράς. Μετά από 44 χρόνια οι αριστεροί πρωταγωνιστές του... <εδώ πολυτεχνείο>, ή βρίσκονται στη φυλακή ή απολαμβάνουν εις τας... Ευρώπας τους παχυλότατους μισθούς, εις υγείαν ημών των ηλιθίων που... γαλουχούσαμε τους μαθητές μας με το... πνεύμα του... ψωμί, παιδεία, ελευθερία! Τώρα το ψωμί δίνεται με το... δελτίο, η παιδεία χειραγωγείται και η ελευθερία στο... απόσπασμα! Όχι άλλο νερό στο... μύλο της αριστεράς!» 

Εδώ βέβαια προκύπτει το ερώτημα αν μπορεί ένα σχολείο να αποφασίσει από μόνο του ποιές επετείους θα τιμά και ποιές όχι...