MY KTEO

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

«Θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι 6 Δεκέμβρη μέρος των έργων στο κέντρο του Αλιβερίου»

Μετά την έκκληση του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου τα προγραμματισμένα έργα στο κέντρο του Αλιβερίου να μη ξεκινήσουν πριν την προγραμματισμένη για της 8 Δεκεμβρίου Λευκή Νύχτα, ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έκανε γνωστό
ότι η πρώτη φάση θα έχει ολοκληρωθεί έως της 6 Δεκεμβρίου, ενώ τα έργα θα σταματησουν για τις γιορτές και θα ξεκινήσουν πάλι στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αναφέρει:
"Με αφορμή την έναρξη των εργασιών στο κέντρο του Αλιβερίου τις επόμενες μέρες στα πλαίσια του έργου  "Ολοκλήρωση Ανάπλασης Κέντρου Αλιβερίου Α' Φάση” και επειδή διαπιστώνουμε ότι υπάρχει ανησυχία στους εμπόρους  σχετικά με την διάρκεια των εργασιών , ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου , με δελτίο τύπου που εκδόθηκε στις 29/9/2018 ενημέρωσε για την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο και την έναρξη των εργασιών
Το έργο αφορά διαμόρφωση πεζοδρομίων, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων κ.λ.π. στην περιοχή που εκτείνεται από την πιάτσα ταξί έως το άγαλμα του ανθρακωρύχου.
Το έργο θα κατασκευαστεί τμηματικά με σκοπό να ολοκληρώνεται ένα κομμάτι και κατόπιν να προχωράει το επόμενο. Πιο συγκεκριμένα , οι πρώτες παρεμβάσεις αφορούν τα πεζοδρόμια που δεν έχουν τοποθετηθεί μπροστά από την ιδιοκτησία Βράκα, την διαμόρφωση μιας μικρής πλακόστρωσης ακριβώς απέναντι και την διαμόρφωση της πλατείας μπροστά από την παλιά εμπορική τράπεζα. Αυτές οι παρεμβάσεις θα έχουν ολοκληρωθεί στις 6/12/2018 όπως βεβαιώνει και ο ανάδοχος στο χρονοδιάγραμμα εργασιών που έχει υποβάλει στην τεχνική υπηρεσία. Κατόπιν, οι εργασίες θα διακοπούν και θα ξεκινήσουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2019.
     
Δεν προβλέπεται καμία παρέμβαση στο οδόστρωμα, κλείσιμο δρόμων, σκάψιμο, κατασκευή αγωγών ομβρίων κλπ
Η μελέτη και οι παρεμβάσεις που προβλέπονται γίνονται υπό την ευθύνη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου. Όποιος επιθυμεί ενημέρωση και πρόσβαση στη μελέτη μπορεί να την έχει όποτε επιθυμεί.
Είναι απορίας άξιον πως καλλιεργείται ένα κλίμα φόβου και πανικού στους επαγγελματίες τη στιγμή που κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει επίσημη ενημέρωση περί του τι πρόκειται να συμβεί και με ποιο χρονοδιάγραμμα.
Τα έργα στο κέντρο του Αλιβερίου προχωρούν με σκοπό να λύσουν προβλήματα χρόνων , να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και να βοηθήσουν τους επαγγελματίες.
Οποιεσδήποτε κακές εμπειρίες από το παρελθόν που αφορούσαν στον χρόνο και τον τρόπο υλοποίησης των έργων δεν έχουν καμιά σχέση με τον σημερινό  τρόπο κατασκευής των έργων.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας . Το έργο θα ομορφύνει το Αλιβέρι και είναι μια μόνο από τις παρεμβάσεις που κατασκευάζονται ή έχουν δρομολογηθεί με σκοπό να αλλάξουν τον αστικό ιστό της πόλης."