Evia Top: Η συνταγή της ημέρας: Χειμωνιάτικα ψητά λαχανικά στη λαδόκολλα

ΚΤΕΟ ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018

Η συνταγή της ημέρας: Χειμωνιάτικα ψητά λαχανικά στη λαδόκολλα

Υλικά Συνταγής:
300 γραµ. καρότα κομμένα σε φέτες
300 γραµ. μικρές λεπτόφλουδες baby πατάτες (κομμένες στη μέση με τη φλούδα τους)

2 μέτρια κρεμμύδια κόκκινα (κομμένα στα 4)
250 γραµ. λαχανάκια Βρυξελλών (κομμένα στη μέση)
250 γραµ. κολοκύθα κίτρινη (κομμένη σε μικρά καρέ)
4 κ.σ ελαιόλαδο
5 κ.σ ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι
λίγα φύλλα μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο
φύτρες
αλάτι (ανθός αλατιού)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τα υγιεινά χειμωνιάτικα ψητά λαχανικά στη λαδόκολλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 με 210 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί ένα κομμάτι μεγάλο αλουμινόχαρτο και επάνω βάζουμε μια αντικολλητική λαδόκολλα.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά σε κομμάτια. Προσθέτουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο, λίγο αλατοπίπερο και 2 κ.σ κρέμα βαλσάμικου με μέλι και λεμόνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα λαχανικά.

Τα αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλα απλωτά. Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα στα πλαϊνά κι αφήνουμε ανοιχτή την επιφάνεια των λαχανικών.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο δυνατό φούρνο στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για περίπου 35΄, να ροδίσουν και να μαλακώσουν.

Μόλις ψηθούν, τα βάζουμε ξανά σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου. Διορθώνουμε το αλατοπίπερο.

Πασπαλίζουμε με φύλλα μαϊντανού και δυόσμου και με φύτρες. Συνοδέψετε τα με φλούδες γραβιέρας ή απολαύστε τα σκέτα σαν χορτοφαγικό γεύμα.


www.argiro.gr