MY KTEO

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Χαλκίδα: Αντιιμπεριαλιστική πορεία των εργατικών σωματείων & μαζικών φορέων


45 χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό του πολυτεχνείου όλοι και όλες στην αντιιμπεριαλιστική πορεία. Όλοι και όλες στην αντιιμπεριαλιστική πορεία των εργατικών σωματείων & μαζικών φορέων της Χαλκίδας Σάββατο 17 νοεμβρη, 11 π.μ. στα φανάρια Νεάπολης

Διδασκόμαστε και αντλούμε δύναμη για τη συνέχεια των αγώνων μας!
45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από τις μέρες που ο «γίγαντας» λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

45 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

Αποδεικνύεται ότι κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας κόντρα σε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Αυτά τρόμαξαν τη χούντα. Αυτά τρομάζουν πάντα τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, όσους θέλουν το λαό θεατή των εξελίξεων και όχι πρωταγωνιστή στην πάλη για τη ζωή που έχει ανάγκη.

Αυτός είναι ο δρόμος και σήμερα. Να δυναμώσουμε παντού την οργάνωση, τη συλλογική διεκδίκηση, την αλληλεγγύη, τις μάχες εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, μαθητών, φοιτητών, ενάντια στον κοινό αντίπαλο: Το κεφάλαιο και την εξουσία του, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που αποτελειώνει τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας «Ψωμί - Παιδεία – Ελευθερία» αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για την εργατική τάξη και τη νεολαία. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ- Έξω οι ΗΠΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ! Οι σημερινοί αγώνες για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα είναι ταυτόχρονα και αγώνες για να ζήσουμε στη χώρα μας με βάση τις δυνατότητες της σύγχρονης εποχής, για να ζήσουμε ειρηνικά όλοι οι λαοί!

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ!

Κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο, που βαφτίζει τον Τραμπ «διαβολικά καλό» και έχει πάρει τον τίτλο του «προτιμώμενου εταίρου» των ΗΠΑ στα δολοφονικά τους σχέδια! Κόντρα στην αναβάθμιση της συνεργασίας με το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ που βάφει τα χέρια του με το αίμα των Παλαιστινίων. Που υπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις τους στην περιοχή, όπως πρόσφατα με την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ΝΑΤΟ – ΕΕ, πυροδοτώντας και οξύνοντας τον εθνικισμό στα Βαλκάνια.

Κόντρα στη μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο για το ΝΑΤΟ, που μπλέκει το λαό μας σε πολύ επικίνδυνους σχεδιασμούς! Οι δηλώσεις εκ μέρους της Ρωσίας που απειλούν ευθέως τις χώρες που φιλοξενούν ΝΑΤΟικες βάσεις, η επιθετικότητα της Τουρκίας, η προώθηση των διχοτομικών σχεδίων στην Κύπρο, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι το ΝΑΤΟ κάθε άλλο παρά μας προστατεύει! Αντίθετα, με αυτή την πολιτική η χώρα μας μετατρέπεται σε μαγνήτη πολλαπλών κινδύνων.

Διεκδικούμε κονδύλια για παιδεία- υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δίνει 4,2 δις κάθε χρόνο για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» και της «μεταμνημονιακής εποχής» καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα της υλοποίησης παλιών και νέων μνημονιακών μέτρων.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ «ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ Τ’ ΑΦΕΝΤΗ ΤΟ ΦΑΪ»!

Η λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, με την οποία συμπλέουν όλα τα κόμματα του συστήματος της εκμετάλλευσης, δεν αφορά την αναβάθμιση των δικαιωμάτων και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Το αντίθετο: Αφορά στην αναβάθμιση της πλουτοκρατίας της Ελλάδας στον ανταγωνισμό της με τους επιχειρηματικούς ομίλους άλλων κρατών για αύξηση της κερδοφορίας, που κοινό παρονομαστή έχει την ένταση της εκμετάλλευσης όλων των λαών.

Μιας κερδοφορίας που προκύπτει από τα τσακισμένα εργατικά- λαϊκά δικαιώματα, την εργασιακή ζούγκλα σε όλους τους κλάδους, την απογείωση των φόρων και των χαρατσιών. Από την εκμετάλλευση που οδηγεί συναδέλφους μας να λιποθυμούν από την εντατικοποίηση της εργασίας, να δουλεύουν συνεχόμενα 4 χρόνια χωρίς ρεπό, να μην πληρώνονται υπερωρίες, επιδόματα κλπ.

Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ- ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ!

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων και των συλλόγων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα:
         Την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
         Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
         Να κλείσουν οι βάσεις του θαΝΑΤΟυ. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
         Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.
         Απαιτούμε αυξήσεις σε μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
         Κατάργηση του νόμου Βρούτση- Αχτσιόγλου που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
         Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!
         Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης. Για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.


ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
         ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
11 π.μ. στα ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ

         ΣΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 11 π.μ., ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ- ΒΟΙΩΤΙΑΣ// ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ// ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ// ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ//
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ// ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΟΓΕ)//
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΕΣΤΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ