MY KTEO

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Στήριξη του αιτήματος για άμεση ενίσχυση του ΕΦΚΑ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΑΕΕ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΓΑ (ΟΠΕΚΑ – ΕΦΚΑ Αγροτών) και της ΠΟΠΟΚΠ που πραγματοποιούν καταλήψεις στα κτίρια του ΟΑΕΕ, του ΕΦΚΑ – τομέας αγροτών καθώς και του κτηρίου Διοίκησης του ΕΦΚΑ. Διαμαρτύρονται για την
υποστελέχωση των υπηρεσιών και την προχειρότητα και αδιαφορία των κυβερνώντων, που έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη εργαζόμενων και πολιτών.

Οι ελλείψεις στον ΟΑΕΕ είναι τέτοιες ώστε να καλούνται, σε ένα από τα υποκαταστήματά του, μόλις 6 εργαζόμενοι να εξυπηρετήσουν 22.000 ασφαλισμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ο κ. Πετρόπουλος ανέλαβε διοικητής του ΟΑΕΕ και οι αντίστοιχες υπηρεσίες είχαν 14 εργαζόμενους, ο ίδιος μιλούσε για την ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού για να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του.

Στον ΕΦΚΑ Αγροτών, επί περίπου δύο χρόνια, λιγότεροι από 200 υπηρετούντες καλούνται να εξυπηρετήσουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο αγρότες, υπερβάλλοντας καθημερινά εαυτόν, θυσιάζοντας ελεύθερο χρόνο και παραβιάζοντας ωράρια, εξαναγκαζόμενοι από τις εκάστοτε Διοικήσεις σε εργασία τα Σαββατοκύριακα και σε περιστολή αδειών, σε μια σύγχρονη γαλέρα, χωρίς συνθήκες υγιεινής, με βασικές ελλείψεις στην απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, εγκαταλελειμμένοι και εκτεθειμένοι στις απειλές, τη λεκτική βία και την οργή των πολιτών που «απολαμβάνουν» όλο και χειρότερες παροχές και υπηρεσίες.

Η Κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΦΚΑ έχουν μεγάλη ευθύνη καθώς όχι μόνο δεν ενισχύουν αλλά αποψιλώνουν με πελατειακές μετακινήσεις το ελάχιστο προσωπικό και αφήνουν εργαζόμενους και ασφαλισμένους «στο έλεός τους». Είναι οι ίδιοι που κάνουν πως νοιάζονται για το ότι δεν βγαίνουν γρήγορα οι συντάξεις των συνταξιοδοτούμενων. Η πολιτική της συρρίκνωσης του Δημοσίου που επιβάλουν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις και οι θεσμοί μαζί με την ενοποίηση των ταμείων χωρίς προϋποθέσεις και χρηματοδότηση οδηγεί στην υποβάθμιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στην εγκατάλειψη των υπηρεσιών Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργαζόμενων σ αυτές.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει το αίτημα για ενίσχυση του ΕΦΚΑ με επιπλέον προσωπικό για να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάρρευση και απαιτεί μαζικούς μόνιμους διορισμούς για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών ταμείων και όλων των δημόσιων παροχών και υπηρεσιών οι οποίες πλήττονται από τις περικοπές των μνημονίων και απειλούνται με κατάρρευση και ιδιωτικοποίηση.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ