MY KTEO

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Η συνταγή της ημέρας: Γεμιστό ρολό κιμά σε στρώμα πατάτας

Υλικά Συνταγής:
1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
λίγο αλάτι

μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κύβο μυρωδικών
3 φέτες φρυγανισμένο ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
10 αλμυρά κράκερ
1 αυγό
3 κ.σ. γιαούρτι
λίγο φρέσκο γάλα
λίγο μπαχάρι
λίγη ρίγανη
λίγο θυμάρι
2 φλ. σπιτική απλή σάλτσα ντομάτα
3 κ.σ. κέτσαπ
5- 6 πατάτες μέτριες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
φρέσκα μυρωδικά
Για τη γέμιση
200 γραμ. φέτα
4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε το ρολό κιμά γεμιστό με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης, τρίβωντας στο μπλέντερ το φρυγανισμένο ψωμί, τα κράκερ και τον κύβο μυρωδικών.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ºC. Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα για 4′-5′. Αλατοπιπερώνουμε.

Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το μείγμα ψωμί, κράκερ, κύβος και προσθέτουμε τα σοταρισμένα υλικά, το αυγό και το γιαούρτι, τη μισή σάλτσα και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο γάλα, αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό.

Απλώνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα, σχηματίζοντας χοντρό φύλλο. Κάνουμε μια στρώση με τις πιπεριές και μια στρώση με τρίμματα φέτας. Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε σε φόρμα μακρόστενη του κέικ. Ψήνουμε για 40′.

Βάζουμε τις πατάτες σε λεπτές φέτες σε ταψί σε μια στρώση. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λίγο νερό, ίσα να μισοσκεπάζονται. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε ταυτόχρονα με το ρολό. Αφού ψηθούν για 40′, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ακουμπάμε το ρολό πάνω στις πατάτες, φροντίζοντας όλα τα ζουμιά του ρολού να πέσουν στο ταψί.

Ανακατεύουμε την υπόλοιπη σάλτσα με την κέτσαπ κι αλείφουμε το ρολό. Δυναμώνουμε τον φούρνο στους 200ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20′ επιπλέον.


argiro.gr