MY KTEO

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Δημοσκόπηση της PRORATA για το Eviatop (Μέρος Α'): Σταθερό το «γαλάζιο» προβάδισμα-Σταθερά πρώτη η απογοήτευση

Σήμερα παρουσιάζεται το Α’ μέρος που διενήργησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων PRORATA για λογαριασμό του Eviatop. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο Δήμο Χαλκιδέων, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και σήμερα παρουσιάζονται τα αποτελέσματα που αφορούν στην πρόθεση ψήφου στις Εθνικές εκλογές.

Η πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές εμφανίζει, συνολικά, ακριβώς την ίδια δημοσκοπική εικόνα με εκείνη του Μαΐου, στην αντίστοιχη έρευνα που είχε διεξάγει η ίδια εταιρεία για λογαριασμό του Evia Top. Σε αυτό το σημείο, να διευκρινιστεί ότι η σύγκριση γίνεται για τα αποτελέσματα στο Δήμο Χαλκιδέων, μια που η παρούσα μέτρηση δεν διεξήχθη στους υπόλοιπους δήμους της Εύβοιας. 

Η διψήφια διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ δείχνει τάση παγίωσης ενός πολύ σημαντικού προβαδίσματος, ιδιαίτερα σε έναν τόσο δύσκολο νομό για τους «μπλε» διαχρονικά.

Ιδιαίτερα θετική για τη ΝΔ είναι η πρωτοπορία της σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, με προνομιακότερα κοινά τις ηλικίες άνω των 55 και τους υψηλότερης μόρφωσης πολίτες, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, οριακά, μόνο στις γυναίκες.

Όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις καταγράφονται ακριβώς στα ίδια μεγέθη, δείχνοντας ότι προς το παρόν δεν καρπώνονται επιπλέον κέρδη, ούτε από τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος, ούτε από τα κενά που αφήνει στα αριστερά και, ιδίως, στα δεξιά της η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, το άθροισμα των αναποφασίστων και όσων τοποθετούνται αρνητικά προς όλα τα υφιστάμενα πολιτικά κόμματα, παραμένει πλειοψηφικό στους πολίτες της Εύβοιας, κάνοντας απαγορευτική κάθε βεβαιότητα μέχρι τις εκλογές.







Αύριο θα παρουσιαστεί η δημοσκόπηση που αφορά στις Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Χαλκιδέων, δημοφιλία υποψηφίων δημάρχων, πρόθεση ψήφου σε Α’ και Β’  Κυριακή.