MY KTEO

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων κακουργηματικής μορφής


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκδηλώνοντας προληπτικές δράσεις για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργεί έρευνες με τη χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος, που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από τις αρχές επιβολής του νόμου για τον εντοπισμό ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων και εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας, με ιδιαίτερα έντονη δραστηριότητα λήψης και διαμοιρασμού αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στην συνέχεια η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  πραγματοποίησε αλληλογραφία με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, και της γνωστοποιήθηκαν τα στοιχεία των εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων και η οικιακή σύνδεση διαδικτύου του συλληφθέντα σε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.

Κατόπιν των ανωτέρω την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησε έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και φορητό μέσο αποθήκευσης (usbflashdrive).
Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα που διενεργήθηκε στα κατασχεθέντα πειστήρια βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Όπως προέκυψε ο συλληφθείς από τον Οκτώβριο του 2017 έως και τον Ιούνιο του 2018 με τη χρήση τουλάχιστον (17) διαφορετικών IP διευθύνσεων, κατείχε και είχε πρόσφορα προς διαμοιρασμό τουλάχιστον (279) αρχεία με περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα κατασχεθέντα πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση.