MY KTEO

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Απάντηση του πρέδρου του ΟΛΝΕ Ανδρέα Παπανδρέου στον Κώστα Χαϊνά


Να διευκρινιστούν προς πάσα κατεύθυνση αλλά και στον Περιφερειακό Σύμβουλο κο Κώστα Χαϊνά για τη δημόσια Διαβούλευση που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένων τα εξής:
Για πρώτη φορά ο Οργανισμός Λιμένων Εύβοιας διοργάνωσε με επιτυχία μια δημόσια διαβούλευση
για σπουδαίας σημασίας ζητήματα που τον αφορούν και σύμφωνα με τα όρια της δικαιοδοσίας του. Ο ρόλος της Περιφέρειας τον όποιο εν θερμώ υποστηρίζει ο κος Χαινάς αναγνωρίζουμε ότι είναι πολύ σημαντικός. Δεν είδαμε όμως αντίστοιχες πρωτοβουλίες δημόσιας Διαβούλευσης σε κανένα έως σήμερα σημαντικό θέμα που απασχολούν τον Νομό μας από την πλευρά της Περιφέρειας.(Ανεμογεννήτριες, Οδικό Δίκτυο, Φυσικές Καταστροφές κλπ)
Επιπλέον η Περιφέρεια ήταν αυτή η οποία σε Περιφερειακό της Συμβούλιο έχει επιδείξει την ιδιαίτερη σπουδή χωρίς να καταλαβαίνουμε ακριβώς τον λόγο και πάλι χωρίς την συμμετοχή ή έστω την συνδρομή του αρμόδιου φορέα Διαχείρισης να πάρει θέση υπέρ συγκεκριμένης πρότασης. Εμείς λοιπόν  είμασταν υποχρεωμένοι σεβόμενοι τον ρόλο της Περιφέρειας να παρουσιάσουμε και την άλλη πρόταση αυτή που  υιοθέτησε περιέργως η Περιφέρεια αναφέροντας όμως τα μειονεκτήματα της όπως η δυσκολία οδικής πρόσβασης, η απουσία σιδηρόδρομου και κυρίως η απορριπτική απόφαση που υπάρχει για την συγκεκριμένη πρόταση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το γεγονός ότι η Περιφέρεια έχοντας πάρει θέση υπέρ συγκεκριμένης πρότασης ανάγκασε τους μελετητές μας να παρουσιάσουν και τις 2 προτάσεις χαρακτηρίζεται από τον κο Χαινα ως τραγέλαφος. Ευτυχώς που στις δημόσιες διαβουλεύσεις δεν επικρατεί ούτε ο μονόλογος, ούτε οι προσπάθειες για την δημιουργία εντυπώσεων