MY KTEO

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου στην πόλη της Χαλκίδος




Με θρησκευτική λαμπρότητα, τελέσθηκε η Ιερά Μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου Επισκόπου Ιλλυρικού και της μητρός αυτού Ανθίας, στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο που ανήκει στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος και βρίσκεται εντός του
προαυλίου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός από τους Ιερείς του Ιερού Ναού, Αρχιμ. π. Συμεών Ηλιοδρομίτη – προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Οικον. π. Ιωάννη Φαφούτη – Εφημέριο του Ι. Ναού και τον Διάκονο π. Νικόλαο Πριμηκύριο. Μετά το πέρας της Ακολουθίας τελέσθηκε Ιερά Λιτανεία της Αγίας Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο φυλάσσεται στον Ι. Ναό της Πολιούχου. Στον Εσπερινό παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και ο εορτάζων κ. Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος - πρώην Υπουργός.

Την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, τελέσθηκε  ο Όρθρος της Eορτής και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Προ της Απολύσεως στον προαύλιο χώρο του Σχολείου πραγματοποιήθηκε Αρτοκλασία Υπέρ Υγείας των Διδασκόντων, Διδασκομένων και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Πλήθος πιστών συνέρρευσε στις Ιερές Ακολουθίες, που έλαβαν χώρα για την ιερά μνήμη του Αγίου Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας, για να λάβουν την ευλογία των Αγίων.