MY KTEO

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Επισκέψεις σε δημοτικά σχολεία της Χαλκίδας




Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με αφορμή  την «Ημέρα του Παιδιού«, αλλά και εν όψει της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, επισκέφθηκε 3 Δημοτικά Σχολεία της πόλεως Χαλκίδος, κατόπιν προσκλήσεως των
Διευθύνσεων και των Συλλόγων Διδασκόντων, καθώς και των οικέιων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Οι επισκέψεις αυτές άρχισαν από τους μαθητές και διδασκάλους του 2ου Δημοτικού Σχολείου και συνεχίστηκαν στην σχολική κοινότητα του 26ου Δημοτικού Σχολείου, όπου ήλθε σε επικοινωνία με όλους τους μικρούς μαθητές, στους οποίους μετέφερε με απλό και διδακτικό τρόπο το αληθινά χριστιανικό μήνυμα της γιορτής των Χριστουγέννων, τους μοίρασε αναμνηστικές ευλογίες και συζήτησε με τους συλλόγους διδασκόντων, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους αντιστοιχους Διευθυντές κ. Δημήτριο Δομέτιο και κ. Σπυρίδωνα Βέργο για το έργο τους.

Και στα δύο αυτά Σχολεία, τα οποία ευρίσκονται εντός των ορίων της Ενορίας Αγίου Σπυρίδωνος Χαλκίδος, τον Σεβασμιώτατο, πλην των δικαόνων του, συνόδευσε και ο οικείος Εφημέριος Οικον. Ιωάννης Γκρινιάρης.

 Τελευταίος σταθμός στην ποιμαντική αυτή διακονία, ήταν το 6ο Δημοτικό Σχολείο, το οποίος ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε μαζί με τον Εφημέριο της Ενορίας Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος Οικον. Αναστάσιο Χρήστου, μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων και της πάντοτε φιλόξενης  Διευθύντριας του Σχολείου κ. Αλεξίας – Ευγενίας Γιαμαρέλου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε στα παιδιά για τη σπουδαιότητα της παιδικής ηλικίας και τα πολύτιμα χαρίσματά της, όπως είναι η αθωότητα, ο αυθορμητισμός, η άμεση συγχώρεση των άλλων, η αγνότητα, η απροσποίητη χαρά και τόσα άλλα. Τόνισε στα παιδιά τη μεγάλη αξία που τους έδωσε ο ίδιος ο Θεάνθρωπος όταν κάλεσε όλους τους ανθρώπους να τα μιμηθούν ως πρότυπα, αλλά και όταν επέλεξε, αντί για οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να έρθει στους ανθρώπους σαν ένα παιδί και μάλιστα σαν ένα αδύναμο βρέφος, προβάλλοντας αυτήν ακριβώς την αδυναμία σαν ορόσημο μιας μεγάλης αγάπης, της αγάπης Του για τον άνθρωπο.

Στη συνέχεια αντάλλαξε ευχές για Καλά Χριστούγεννα με τους εκπαιδευτικούς και με όλα τα παιδιά, τα οποία τον περίμεναν και χάρηκαν ιδιαίτερα με την παρουσία του και τα λόγια του, και τους πρόσφερε εικόνες και γλυκά κεράσματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι διαρκής είναι η συμπαράσταση και η προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος προς τα Σχολεία και ευρύτερα τις εκπαιδευτικές Κοινότητες, αφού τόσο σε κεντρικό επίπεδο ο Μητροπολίτης, όπως και οι Ιερείς των Ενοριών συνεργάζονται αρμονικά με τα Σχολεία και προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

            Ενδεικτική αυτής της συνεργασίας και προσφοράς είναι και η ευχαριστήρια επιστολή προς τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, των Νηπιαγωγών του 5ου Νηπιαγωγείου Βασιλικού, την οποία, ακολούθως, δημοσιεύουμε:

«Σεβασμιώτατε,

θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις ολόψυχες ευχαριστίες μας, γι’ αυτή την αδιαμφισβήτητη κίνηση αγάπης προς τα παιδιά του Νηπιαγωγείου μας. Η άμεση ανταπόκρισή σας στην από μέρους μας έκκληση βοηθείας , μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και αγάπη το εκπαιδευτικό μας έργο.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα προβλήματα είναι αμέτρητα, σε όλα τα σχολεία της Εύβοιας, αλλά και ολόκληρης της χώρας. Η Παιδεία, ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της κοινωνίας μας, παρέχεται με πολλές δυσκολίες και εμπόδια... Δυστυχώς, η φωνή του εκπαιδευτικού δεν ακούγεται, όσο δυνατή και αν είναι, με αποτέλεσμα τα σχολεία να βασίζονται στην καλή θέληση των γονέων, που προσφέρουν από το υστέρημά τους, σε ευγενικές χορηγίες τρίτων, και στη συγκεκριμένη περίπτωση στη δική σας μεγαλόψυχη προσφορά αγάπης.

Με την δωρεά του κλιματιστικού στο σχολείο μας, λύθηκε ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα, αυτό της θέρμανσης του. Τα προβλήματα του ελληνικού σχολείου είναι αναρίθμητα, αλλά με αυτές τις κινήσεις αγάπης και προσφοράς μπορούμε να παίρνουμε λίγο θάρρος, ώστε να συνεχίζουμε, κάνοντας ό, τι καλύτερο για τους μαθητές μας. Η Εκκλησία, πάντα αποδεικνύει ότι βρίσκεται δίπλα στο συνάνθρωπο και προσφέρει.

Οι μικροί μαθητές και οι Νηπιαγωγοί του 5ου Νηπιαγωγείου Βασιλικού, σας ευχαριστούν και πάλι για αυτήν  την προσφορά σας.

Με σεβασμό

Οι Νηπιαγωγοί

Γκανή Αγγελική

Γκούμα Αγαθή»