MY KTEO

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Με τους Συλλόγους των Τριτέκτων και Πολυτέκνων συναντήθηκε ο Κώστας Μαρκόπουλος


Ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε με τα Δ.Σ, των τριτέκτων και πολυτέκνων. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του μετά από πρόσκλησή του.
Ζήτησε την ενημέρωσή τους, για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και τις ιδιαιτερότητες στην Εύβοια. Άκουσε τα αιτήματα τους και τις θέσεις τους και δεσμεύθηκε ότι στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ, θα είναι απόλυτος υποστηρικτής τους.

Ο πρώην Υπουργός τους αποκάλυψε ότι «στο πολιτικό σκηνικό» υπάρχει απόλυτη πεποίθηση ότι το δημογραφικό και η πολύτεκνη οικογένεια έχουν υποστεί σοβαρά πλήγματα. Οι θάνατοι είναι πλέον διπλάσιοι από τις γεννήσεις και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η σημερινή Κυβέρνηση με πρόσφατο νόμο, ξεπέρασε κάθε ίχνος θράσους, επιδοτώντας πρώτο και δεύτερο παιδί, φορολογώντας τρίτο και τέταρτο, πρόκειται για πολιτική αναλγησία και πολιτική ανοησία.

Η Ν.Δ έχει ένα σύμπλεγμα θέσεων που περιέχουν, α. 1000 ευρώ αφορολόγητο για κάθε παιδί, β. κουπόνι 180 ευρώ ανά μήνα για 10 μήνες τον χρόνο για όσο παιδιά δεν καλύπτονται σε παιδικό σταθμό, γ. επαναφορά επιδομάτων τοκετών στα προ του ν.45/2/2018, δ. αύξηση αφορολόγητου για πρώτη κατοικία, ε. αυτοκίνητο με μειωμένους φόρους και τέλη, και για τρίτεκνους. Ακόμα για την στήριξη της οικογένειας, ενίσχυση δημοσίων κέντρων εξωσωματικής γονιμοποίησης, απαγόρευση απόλυσης για 24 μήνες μετά τοκετού κλπ.

Ωστόσο ο Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε από τριτέκνους και πολυτέκνους, την διαρκή τους ενημέρωση από τους ίδιους, ώστε να μπορεί να είναι χρήσιμος και ουσιαστικός στην αυριανή Κυβέρνηση της Ν.Δ. 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου Πολυτέκνων, παραβρέθηκαν, ο κ. Δαριβέρης Σπυρίδων, ο κ. Δαβιώτης Λάμπρος και ο κ. Ρεγγίνας Αναστάσιος, και εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου Τριτέκνων παραβρέθηκαν, η κα. Γένη Φανή, η κα. Βαρβάρου Έφη, η κα. Βαρβάρου Άννα, ο κ. Γλωσσιώτης Απόστολος και η κα. Μητρολίου Βάγια.