MY KTEO

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Η συνταγή της ημέρας: Σαρδέλες με φέτα στο φούρνο

Υλικά:
10 σαρδέλες καθαρισμένες σε φιλέτο
100 γρ. τριμμένη φέτα
½ κόκκινη πιπεριά
1 κλωναράκι μάραθο
½ σκελίδα σκόρδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 λεμόνι

Εκτέλεση:
1 Φιλέταρε πρώτα τις σαρδέλες -ή, πιο απλά πάρε έτοιμα φιλέτα.

2 Ετοίμασε τη γέμιση, βάζοντας σε ένα μπολ τη φέτα, την πιπεριά σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο, το μάραθο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και ελαιόλαδο

3 Γέμισε τώρα την κάθε σαρδέλα με μισό κουταλάκι από τη γέμιση, κλείσε με μια οδοντογλυφίδα και τοποθέτησέ τες κολλητά σε ένα πυρέξ, με τη γέμιση προς τα πάνω.

4 Ρίξε λίγο αλάτι και λάδι
και ψήσε τις σαρδέλες με φέτα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180-200°C. Μετά μπορείς να τις σερβίρεις με λαδολέμονο και ρίγανη.


Cookoo.gr