MY KTEO

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Η συνταγή της ημέρας: Πιλάφι με αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

Υλικά Συνταγής:
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
2 φλ. ρύζι μακρυκοκο ή καστανό

1 καρότο ψιλοκομμένο
6 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 κ.σ φιλέ αμυγδάλου
4 φλ. ζωμό κότας ή νερό ζεστό
λίγο σχοινόπρασο ή ψιλοκομμένα πράσινα φύλλα από φρέσκο κρεμμυδάκι
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Ξεκινάμε το πιλάφι, σοτάροντας το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, σε μια ρηχή κατσαρόλα, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το καρότο, τα δαμάσκηνα, το αμύγδαλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά επιπλέον.

Προσθέτουμε το ζωμό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε σκεπασμένο το ρύζι για 15 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια του. Προς το τέλος, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκων κρεμμυδιών.

Σκεπάζουμε με μία καθαρή πετσέτα το ρύζι και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε για 5 λεπτά να τραβήξει την υγρασία του.  Έτσι θα παραμείνει το πιλάφι σπυρωτό. Διαβάστε όλα τα μυστικά μου για τέλειο σπυρωτό πιλάφι εδώ.

argiro.gr