MY KTEO

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Με φόντο τις εκλογές πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.Δ.Ε Εύβοιας(ΒΙΝΤΕΟ)


Παρουσία του συνόλου των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκίδας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟ.Δ.Ε Εύβοιας.
Δεδομένου όμως, ότι διανύουμε προεκλογική περίοδο και η δυναμική που παρουσιάζεται να έχει η γαλάζια παράταξη είναι μεγάλη, θα περίμενε κανείς κοσμοσυρροή. Ούτε ακόμα, το γεγονός ότι επίσημη καλεσμένη της εκδήλωσης ήταν η Βουλευτής Β’ Αθηνών Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ένα από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, δεν στάθηκε ικανό να προσελκύσει τον απλό κόσμο. Έτσι η προσέλευση ήταν σαφώς μικρότερη από προηγούμενα χρόνια.

Πάντως το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου, ο πρώην Υπουργός Κώστας Μαρκόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οι πρώην Βουλευτές Άγγελος Πνευματικός και Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, η υποψήφια Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Αργύρης κ.α.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Εύβοιας, Πέτρος Ποδάρας, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του και στο καλωσόρισμά του εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο έτος είναι έτος εκλογικής νίκης. Επίστησε όμως, την προσοχή να μην εφησυχάζονται τα μέλη της Ν.Δ. και να είναι σε εγρήγορση. «Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε κάνει μικρά αλματάκια μπροστά. Τώρα ήρθε η ώρα να κάνουμε όλοι μαζί το μεγάλο άλμα» είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Ποδάρας.

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Χαλκίδας, Κώστας Παπαγεωργίου και με αγωνιστική διάθεση τόνισε: «Ήρθε η ώρα να βγούμε από τη χειμερία νάρκη και να μπούμε στα σπίτια παλιών φίλων του κόμματος και να τους πείσουμε νε επιστρέψουν» και υπογράμμισε ότι αν ο καθένας από τους παρόντες καταφέρει να πείσει από έναν, τότε η αυτοδυναμία είναι κοντά.

Για την ανάγκη η νίκη στις εθνικές εκλογές να συνοδεύεται κι από αυτοδυναμία επεσήμανε και ο Βουλευτής Εύβοιας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου: «Για να μη βυθιστεί η χώρα στη δίνη της απλής αναλογικής, πρέπει σε αυτή την αναμέτρηση η Νέα Δημοκρατία να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία». Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε και τη σημασία της διήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Εύβοια τον περασμένο Φεβρουάριο. Αφού έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το Νομό και να δει τα προβλήματα των κατοίκων του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία της επίσημης καλεσμένης, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Την επόμενη μέρα θα έχετε έναν σύμμαχο. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον επόμενο πρωθυπουργό».  Η Βουλευτής έβαλε κατά του κυβερνητικού συνασπισμού, χαρακτηρίζοντας τα τελευταία γεγονότα «τσίρκο» και θέατρο του παραλόγου. «Εκεί που νομίζεις ότι υπάρχουν όρια στον εξευτελισμό, διαπιστώνεις ότι τελικά δεν υπάρχουν» τόνισε. Επίσης, στην ομιλία της έκανε και μερικές ακόμα διαπιστώσεις για τις ημέρες διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ: «Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει καταρριφθεί εντελώς. Οι θεσμοί αμφισβητούνται ακόμα και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Καλλιεργείται ο διχασμός μεταξύ των ελλήνων. Έχουμε ακούσει τόσες χυδαιότητες, που τις έχουμε συνηθίσει». Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κα Ασημακοπούλου υπογράμμισε ότι μόνο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να δημιουργήσει  την Ελλάδα του φωτός και να αλλάξει το κλίμα με στοχευμένες παρεμβάσεις  σε όλους τους τομείς. Για αυτό και κάλεσε σε συστράτευση όλα τα μέλη του κόμματος, ώστε η νίκη να είναι όσο το δυνατόν πιο διευρυμένη.






Αμέσως μετά ακολούθησε  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης  πίτας από τον Πρόεδρο της ΝΟ.Δ.Ε. Εύβοιας, Πέτρο Ποδάρα και τους Βουλευτές Σίμο Κεδίκογλου και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Τυχερός της βραδιάς ήταν ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κύμης Αλιβερίου, Παναγιώτης Μάλλιος.