MY KTEO

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Κοπή Πρωτοχρονιατικης Βασιλόπιτας στην χιονισμένη Άνω Σέτα



 

Το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στον ενοριακό ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στην χιονισμένη Άνω Σέτα του Δήμου Ερέτριας αρχής γενομενης με την τέλεση του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην συνέχεια τελέσθηκε η Δοξολογία του νέου ετους ο Αγιασμός και η κοπή της
Βασιλόπιτας της Ενορίας την οποίαν και ευλόγησε ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης Τοποτηρητής της ενορίας και Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας παρισταμένων του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος κ. Γεωργίου Κοκκάλα και των λιγοστών κατοίκων της που προσήλθαν παρα τις χαμηλές θερμοκρασίες το πυκνό χιόνι που είχε καλύψει το προάυλειο του ιερού ναού και χάρη των εκχιονιστικών μηχανημάτων του Δήμου διανοίχθηκε ο δρόμος και οι πιστοί ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και προσήλθαν στον Ιερό Ναό ώστε όλοι μαζί ως μια μεγάλη πνευματική οικογένεια όπως και φέτος να συμπροσευχηθούν και να κόψουν την Βασιλόπιτα.





Στην σύντομη ομιλία του ο π. Δημήτριος ευχαρίστησε τους λιγοστούς ενορίτες και φίλους της ενορίας που παρά το πολικό ψύχος που επικρατούσε προσήλθαν.

Κλείνοντας τους δε ευχήθηκε να αντλούν από το πρόσωπο του Χριστού δύναμη και ελπίδα ώστε να ανταπεξέρχονται τις όποιες δυσκολίες της ζωής τους.
Ιδιαίτερη και χαρούμενη νότα προσέδωσε η λαμπρή παρουσία από τα μικρά παιδιά της ενορίας.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.