MY KTEO

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

H σχέση μεταξύ σεξ και γυμναστικής! Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αν πιστεύετε ότι το γυμναστήριο απέχει χιλιόμετρα από το κρεβάτι σας, ήρθε η ώρα να μάθετε ότι μπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από ότι φαίνεται. Οι πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η σχέση μεταξύ σεξ και γυμναστικής είναι αμφίδρομη.
Η αλήθεια είναι ότι καμιά έρευνα ή επιστημονική µελέτη δεν έχει αποδείξει ότι οι γυμνασμένοι άνθρωποι κάνουν καλύτερο σεξ ή το αντίθετο. Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχουν κάποια βάσιμα συμπεράσματα τα οποία τείνουν να επιβεβαιώσουν ότι όντως υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στην ερωτική πράξη και την άσκηση. Ένας τρόπος να αυξήσετε τις επιδόσεις σας στην κρεβατοκάμαρα είναι η άσκηση, που θα σας χαρίσει ωραίο σώμα και θα αυξήσει την αντοχή και τις δυνατότητές σας.

Γυμναστική με βάρη: Οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης θα μπορούσαν να είναι αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε δραστήρια τη σεξουαλική σας ζωή. Ο λόγος; Αυτού του είδους η προπόνηση «προκαλεί» τον οργανισμό να παράγει τεστοστερόνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανδρική, αλλά και τη γυναικεία, σεξουαλική ορμή. Πάρτε, λοιπόν, τα βάρη ή την μπάρα και κάντε μερικές επαναλήψεις προκειμένου να ξεσκουριάσουν οι μύες σας. Οι παράμετροι που οδηγούν σε υψηλή συγκέντρωση της ορμόνης είναι οι ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν μεγάλες μυϊκές ομάδες (π.χ. καθίσματα, άρσεις θανάτου), τα πολλά βάρη, ο μέτριος ως υψηλός προπονητικός όγκος (αρκετά σετ και ασκήσεις) και τα μικρά διαλείμματα μεταξύ των σετ (30-60΄΄).

Ασκήσεις Kegel: Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο και την τόνωση των ηβοκοκκυγικών μυών, αυτών δηλαδή που επιτρέπουν να σταματήσετε τη ροή των ούρων. Η άσκηση είναι απλή: Συστέλλετε τους μυς και κρατάτε τη θέση για 5΄΄. Εισπνέετε σε κάθε πίεση και εκπνέετε όταν χαλαρώνετε. Προσπαθήστε να κάνετε 100-200 πιέσεις την ημέρα. Εφαρμόστε την άσκηση καθημερινά για ένα μήνα περίπου. Με τον τρόπο αυτό, οι γυναίκες δυναμώνουν τους μυς του κόλπου, αποκτούν τον έλεγχό τους και φτάνουν ευκολότερα σε οργασμό. Από την άλλη, οι άνδρες μπορούν να δυναμώσουν τη στύση τους, να καθυστερήσουν την εκσπερμάτιση και να ελέγξουν καλύτερα τον οργασμό. Για να νιώσετε πιο έντονα πώς δουλεύουν οι μύες, μπορείτε να καθίσετε επάνω σε μια μικρή μπάλα, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται στο pilates, και να εκτελέσετε εκεί τις ασκήσεις.

Γιόγκα: H Γιόγκα θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε τη σεξουαλική ζωή σας με νέες στάσεις. Επίσης, θα βελτιώσει την ευλυγισία και την αντοχή σας και θα δυναμώσει τους μυς της πυέλου με τις κατάλληλες ασκήσεις. Μάλιστα, στους άνδρες η γιόγκα φαίνεται να συμβάλλει στην αύξηση του χρόνου μεταξύ ερωτικής διέγερσης και εκσπερμάτισης.

Αεροβική άσκηση: Οι αέροβιες δραστηριότητες βοηθούν τη σεξουαλική ζωή με τον ίδιο τρόπο που προλαμβάνουν τις καρδιοπάθειες. Κρατούν τα αιμοφόρα αγγεία καθαρά και βελτιώνουν την κυκλοφορία και τη ροή του αίματος στα όργανα, όπως τα γεννητικά. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ισχυρότερες και μεγαλύτερες σε διάρκεια στύσεις.

Παν μέτρο… Το να ασκήστε πάνω από τα όριά σας, δυστυχώς, δεν θα σας μεταμορφώσει σε «θεούς», αλλά θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Η υπερ-προπόνηση μειώνει την τεστοστερόνη, την ορμόνη του σεξ και της ερωτικής επιθυμίας, γι’ αυτό καλό είναι να υπάρχει περίοδος ξεκούρασης μετά την προπόνηση.

govastileto.gr