MY KTEO

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

O Mητροπολίτης Χαλκίδος στην κοπή της βασιλόπιτας της «σύναξης νέων Αγίας Φωτεινής» της ενορίας του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος



Το βραδάκι της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος επισκέφθηκε το Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου Χαλκίδος, το οποίο τιμάται στο όνομα της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος, όπου και ευλόγησε την
καθιερωμένη Βασιλόπιτα για το νέο έτος 2019, της Σύναξης Νέων της Ενορίας.









Τον Σεβασμιώτατο, τον οποίον συνόδευε ο υπεύθυνος της Σύναξης Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, υποδέχθηκαν με αισθήματα σεβασμού και ιδιαίτερης χαράς όλοι οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες, με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού, Οικον. Αναστάσιο Χρήστου.

Ο Σεβασμιωτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα,  ευχήθηκε σε όλους καλή και ευλογημένη χρονιά και εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία του σ’ αυτή την ευλογημένη Σύναξη, όπως και την συγκίνησή του γιατί και ο ίδιος πριν από δύο και πλέον δεκαετίες ήταν υπεύθυνος στην Σύναξη Νέων στην Αγία Φωτεινή καί σε Εσπερινά Κηρύγματα, όπως και Κατηχητικά, τα οποία στη συνέχεια παρέδωσε στον μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρό Παύλο, όταν ο τελευταίος ανέλαβε την Ενορία του Αγίου Ιωάννου.

Στη συνέχεια, μίλησε προς τους παρισταμένους, αναφερθείς στην φράση «βασίλειον ιεράτευμα» από το Απολυτίκιο του Μεγάλου Βασιλείου, το οποίο εψάλη κατά την ευλογία της Βασιλόπιτας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Συνάξεις Νέων της Αγίας Φωτεινής γίνονται κάθε Κυριακή βράδυ και ώρα 6.00 μ.μ. από τον π. Φιλόθεο Θεοχάρη και μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όσοι νέοι και νέες, φοιτητές, απόφοιτοι ή και εργαζόμενοι, έγγαμοι και μη, επιθυμούν.